Asfalt işçilerinin Ramazan'da sıcakla mücadelesi

Asfalt işçilerinin Ramazan'da sıcakla mücadelesi

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da Ramazan ayında yol yapım çalışmalarını sürdüren belediye işçileri, sıcak havaya ve asfaltın oluşturduğu sıcaklığa aldırış etmeden bozulan yolları asfaltlamayı sürdürüyor.

ADANA - YUSUF KOYUN

Adana'da Ramazan ayında yol yapım çalışmalarını sürdüren belediye işçileri, hem havanın hem de asfaltın sıcaklığına rağmen görevlerini yapmaya çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Yüreğir ilçesindeki 19 Mayıs ve Başak mahallelerini birbirinden ayıran Çukurova Caddesi'nde bozulan yolu onarmak için çalışma başlatmasıyla işçilerin de sıcakla imtihanı başladı.

Kamyonlarla bölgeye taşınan asfalt, iki operatörün kullandığı iş makinesi yardımıyla yola uygulanıyor.

Asfaltın üzerini kapladığı kanalizasyon, telefon, doğalgaz ve internet altyapı şebekelerine ait kapakların bulunduğu alanlar ise işçiler tarafından kürek ve tırmık kullanılarak belirleniyor.

Makinelerin yetersiz kaldığı bu alanlarda asfalt üzerinde çalışmak durumunda kalan işçiler, yakıcı güneşin yanı sıra asfaltın sıcaklığıyla da zor anlar yaşıyor.

Yol Şube Müdür Vekili Bekir Durukan, iki gün önce çalışmalara başladıklarını, sıcak karışımlı bitüm asfalt uygulaması yaptıklarını söyledi.

İşçiler 55 derece sıcakta çalışıyor

Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığını, zaman zaman yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğunu anlatan Durukan, "Yola dökülen asfaltın sıcaklığıyla beraber hissedilen sıcaklık 55 derecenin üzerine çıkıyor. İşçilerimiz direkt bu sıcaklığa maruz kalıyor. Ramazan ayındayız ve işçilerimizin bazıları oruçlu. Onlar da bizler de bu şekilde çalışmaya alıştık. İnşallah bu bölgedeki çalışmamızı kısa sürede tamamlayacağız. Bu yolu kullanan vatandaşlarımız da yapılan hizmeti görmüş olacak." diye konuştu.

İşçilerden Lütfi Öz de ramazan ayı dolayısıyla niyetli olduğunu ifade ederek, havanın çok sıcak ve işlerinin zor olduğunu, buna rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Öz, sıcak havaya alıştıklarını belirterek "Allah izin verirse başlamış olduğumuz bu işi birkaç gün içerisinde en iyi şekilde tamamlamış olacağız. Yaptığımız işle halkımızı memnun etmeye çalışıyoruz. İnşallah yaptığımız işlerden dolayı vatandaşlarımızın takdirini kazanırız." dedi.

Vahdet Ertem de havanın sıcaklığı ile yol kaplamasında kullanılan asfaltın sıcaklığının birleşmesiyle işlerinin daha zor hale geldiğini anlattı.

Ertem, ramazanda çalışmanın özellikle susuzluk açısından kendilerini zorladığını ancak ellerinden gelen en iyi işi yapmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler