ASİM’den ‘Ümmet İftarına Davet’

ASİM’den ‘Ümmet İftarına Davet’

ASİM tarafından düzenlenen, geleneksel ‘Ümmet İftarına Davet’ Adlı Program Ulu Camii yanında yapıldı.

asim-3-013.jpg

ASİM’den ‘Ümmet İftarına Davet’

ASİM tarafından düzenlenen, geleneksel ‘Ümmet İftarına Davet’ Adlı Program Ulu Camii yanında yapıldı.

İftara, dernek yönetici ve üyeleri, STK temsilcileri, öğretmen, öğrenci, üniversite öğrencileri, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ve Adanalılar katıldı..

Veysi  Sonkaya hocanın kuranı kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Adana'da eğitim gören Azerbaycanlı Süleyman Hasanov,Ugandalı  Abdul hâkim Ramadan’ın selamlama konuşmalarının ardından

 STK’ları temsilen  söz alan Mahmut  Eraslan; İşgal edilmiş coğrafyalarda kardeşlerimizin imkânsızlıklarına dikkat çekmek adına "ümmet iftarı " adı altında  bir araya geldik.

 

eraslan-028.jpg

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan:

Biz ümmetin derdini dert bilmek acılarını yoksulluklarını hatırlatmak adına israfa gösterişe karşı mütevazı bir yer sofrasındayız.

asim-030.jpg

İşgalci ABD ve müttefikleri mazlum coğrafyaları talan ediyor. Daha dün ülkemize darbe girişimi yaptılar ardında Sudan ardından Venezuela kendileri dünyanın bir ucundan gelip Irak Suriye gibi birçok ülkeyi tarumar edip tüm kaynaklarının üzerine oturdular.

Venezuela’da darbe girişimi yapan ABD Rusya’nın tepkisine karşı coğrafyalar bizim Müdahale etmeyin diye tepki veriyorlar bizde buradan soruyoruz siz neden size ait olmayan coğrafyalarda bulunuyorsunuz sizin Ortadoğu da ne işiniz var?

Biz dua ediyoruz duanın gücüne iman ediyoruz.

Birlik olmalıyız dernek vakıf cemaat hoca arasından kurtulmalıyız ümmet olmalıyız. Kardeş olmalıyız diyerek sözlerini tamamladı..

 

ASİM’den ‘Ümmet İftarına Davet’

Muhammes Emel hocan'ın duası ile son bulan etkinliğe, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan AK Parti milletvekili Abdullah Doğru ,İlçe Milli Eğitim İzzet Aydın birçok Akademisyen, Parti temsilcileri Adana sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Adanalı birçok vatandaş katıldı.

asim-032.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler