Ataşbak, Şampiyon Masa Tenisi Takımlarını Kutladı 

Ataşbak, Şampiyon Masa Tenisi Takımlarını Kutladı 

 Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana’nın ekip çalışmasıyla tüm kategorilerde Türkiye genelinde söz sahibi olduğunu...

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana’nın ekip çalışmasıyla tüm kategorilerde Türkiye genelinde söz sahibi olduğunu söyledi. 

  Ataşbak, geçtiğimiz hafta Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen “Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası”nda erkeklerde Türkiye şampiyonu, kızlarda ise Türkiye üçüncüsü olan Çukurova Üniversitesi Masa Tenisi Kulübü sporcuları ile Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Adil Yiğenler, Masa Tenisi Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ömer Taşkıran, antrenörler Sunay Atakan ile Tuncay Bozkurt’u makamında kabul ederek yarışma hakkında bilgi aldı ve başarıdan dolayı sporcu ile antrenörleri kutladı.

  Son yıllarda Çukurova Üniversite’si (ÇÜ) işbirliğiyle masa tenisinde sporcu ve kulüp sayısında önemli artışlar olduğunu,   ulusal ve uluslararası müsabakalarda Adanalı sporcuların sürekli kürsüye çıktığına dikkati çeken Ataşbak, ziyaret sırasında şöyle konuştu:

  “Sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve sporcu ailelerinin desteği ve ekip çalışmasıyla Adana tüm kategorilerde Türkiye genelinde söz sahibi oldu. Bu başarıda bizlere rahat çalışma ortamı hazırlayan Vali Mustafa Büyük, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın katkılarını inkar edemeyiz. Özellikle Gençler Türkiye Şampiyonası’nda bütçeleri ve olanakları çok iyi olan güçlü rakiplere rağmen erkeklerde takım halinde Türkiye şampiyonu, kızlarda ise Türkiye üçüncüsü olan Çukurova Üniversitesi sporcu, antrenör ve yöneticilerini kutluyorum. İyi bir ivme yakaladık. Dileğimiz, milli takımın iskeletini oluşturan sporcuların Avrupa ve dünya genelinde derece yapmalarıdır. Olanaklarımız içinde masa tenisi ailesine pozitif ayrımcılık yapacağız. Malzemenin yanı sıra yerel yöneticilerin katkılarıyla masa tenisi ailesini özerk salona kavuşturmak çaba göstereceğiz.”

  Masa tenisine diğer sporlar gibi büyük paralar harcamaya gerek olmadığını ifade eden Ataşbak, bu spor dalında başarılı okullara masa tenisi malzemeleri konusunda olanaklar içinde destek olacağını ifade etti.

 

  YİĞENLER: “ÖNCELİKLİ TALEBİMİZ ÖZERK SALONA KAVUŞMAK”

  Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Adil Yiğenler, öncelikli taleplerinin özer salona kavuşmak olduğunu belirterek, “Valimiz Mustafa Büyük, ÇÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar ile İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’tan yana çok mutluyuz. Masa tenisinde özellikle uluslararası arenada kentimizin ve ülkemizin sesini duyuran masa tenisi ailesine pozitif ayrımcılık yapılmasını arzu ediyoruz. Ayrıca, yıllardır kısıtlı olanaklara rağmen süper ligde takımımız bulunuyor. Bizden daha küçük illerde 16 ve 20 masalık özerk salonlar var. Ancak, bizler gibi çok ciddi başarıları yok. Ben inanıyorum ki kendimize ait salon olursa milli takımlara daha çok sporcu kazandırırız. Hatta yakın gelecekte olimpiyat oyunlarına kentimizden sporcu bile gönderebiliriz” diye konuştu.

  Yiğenler, aynı zamanda ÇÜ Öğretim Görevlisi olan Antrenör Sunay Atakan ile Tuncay Bozkur’un özveriyle görev yaptıklarını İsrail’de gerçekleştirilen Liseler Dünya Şampiyonası’na giden sporcuları bu antrenörlerin hazırladığını da sözlerine ekledi.

  Ziyarette,  İl Temsilcisi Ömer Taşkıran, antrenörler Sunay Atakan, Tuncay Bozkurt,  takım halinde Türkiye Şampiyonu olan sporcular Abdullah Tolga Yiğenler, Zihni Batuhan Şahin ve Oğuzhan Öner, Kızlarda Türkiye üçüncüsü olan Fatma Aykutlu, Aybüke Öner, Çağla Yağmur Konur ve Aleyna Sakın, kazandıkları kupayla hazır bulundular.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler