Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) 2022 Konferans ve Fuarı İspanya’da Gerçekleşti

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) 2022 Konferans ve Fuarı İspanya’da Gerçekleşti

Dört gün süren konferans ve eğitim programına Çukurova Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri katıldı.

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl Avrupa'nın farklı bir kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük ikinci uluslararası yükseköğretim zirvesi EAIE Konferans ve Fuarı'nın 32'cisi, 13-16 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona şehrinde yaklaşık 100 ülkeden 6.300 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dört gün süren konferans ve eğitim programına Çukurova Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri katıldı.

EIAE 2022 kapsamında kampüs turları, seminerler, konferanslar, çalıştaylar, oturumlar ve özel etkinliklerin yanı sıra fuaye alanında 3 gün boyunca kurumsal tanıtımlar ve ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleşti.

Üniversitelerin uluslararasılaşması, uluslararası görünürlük, tanınırlık ve prestijinin artırılması, yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve mevcut bağlantıların güçlendirilmesi için yüksek öğretim alanında çalışan kurumlar fuaye alanındaki stantlarında kendilerini tanıtma ve çeşitli ülkelerden gelen üniversite ve diğer akademik kuruluşlar ile görüşme fırsatı elde ettiler.

Çukurova Üniversitesi EAIE 2022’de

Dört gün süren konferans ve eğitim programına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dış İlişkiler Akademik Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Erten, Prof. Dr. Rana Yıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Gültekin, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Müge Ergin, Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka ve Uluslararasılaşma Koordinatörü Seher Özer Ütük katıldı.

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den Avrupa ve Avrupa Dışı Ülkelerle İkili Görüşmeler

Özellikle Almanya, İtalya, Portekiz, Macaristan ve İspanya’da bulunan Erasmus programı ortaklarıyla ikili anlaşmaları geliştirme ve ileriye yönelik ortak hareketlilik faaliyetlerini planlama konusunda görüşmeler yapıldı.

Romanya’da bulunan George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science, and Technology isimli üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof Dr. Angela Borda, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile yaptığı görüşmede Çukurova Üniversitesiyle şu ana kadar yapılan öğrenci ve personel hareketliliği yararlanıcılarının memnuniyetlerinden dolayı ikili anlaşmada yer alan öğrenci kontenjan sayılarını arttırmayı ve çok yakın zamanda üst düzeyde Üniversiteyi ziyaret etmek istediklerini belirtti.

Portland State Üniversitesi İle Çift Diploma Programı Anlaşması Uzatıldı

Erasmus programı kapsamında Avrupa Dışı Ülkelerle gerçekleştirilen Yükseköğretimde Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Hareketlilik Faaliyeti (KA171) yeni ortakları da Çukurova Üniversitesi standına büyük ilgi gösterdi. Malezya, Endonezya, Bangladeş, Ukrayna, Rusya, Güney Kore, Taiwan ve Tayland kurum temsilcileri ile yapılan görüşmelerde Erasmus faaliyetlerinin yanı sıra ikili iş birliği protokolü kapsamında yapılabilecek bilimsel faaliyetler tartışıldı.

Program esnasında Çukurova Üniversitesi Standını ziyaret eden Ukraynalı ortak kurum V. N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi Rektörü ve Prof. Dr. Tuncel tarafından ikili protokole imza atılıp proje kapsamında yapılan faaliyetleri değerlendirildi. Ayrıca Malezya Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Prof Dr Nor Haniza Sarmin ile de yeni başlayacak olan Erasmus hareketlilik projesi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Çukurova Üniversitesi standını ziyaret eden Portland State Üniversitesi yetkilileriyle de halen devam etmekte olan çift diploma programı anlaşmasının uzatılması konusunda mutabakata varıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler