Bağdadi Musul'da hutbe verdi

Bağdadi Musul'da hutbe verdi

 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi'nin ilk kez görüntüsü yayınlandı.  İSTANBUL...


 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi'nin ilk kez görüntüsü yayınlandı.

 

 

İSTANBUL (AA) - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi'nin ilk kez görüntüsü yayınlandı.

 

IŞİD'e yakın bir internet sitesinde yayınlanan video görüntüsünde Bağdadi, Musul kentinde cuma hutbesi verilirken görüntülendi.

 

Bugüne kadar yüzünü gizleyen Bağdadi, siyah sarık ve cübbesiyle verdiği cuma hutbesinde, Allah'ın şeriatıyla hükmetmenin önemine işaret etti.

 

Bağdadi, halife ilan edilmesiyle ilgili de "Bana ağır bir sorumluluk ve yüce bir görev verildi" ifadesini kullandı.

 

"Dinin temelinin, insanları hidayete erdiren Kur'an-ı Kerim ve zafere götüren kılıç" olduğunu söyleyen Bağdadi, "Allah bize düşmanlarıyla savaşmamızı ve dini ikame etmek için onun yolunda cihat etmemizi emretti" dedi.

 

Bağdadi, IŞİD'in geçen haftalarda Suriye ve Irak'taki etki alanlarını genişletmesiyle ilgili ise "Allah, mücahitlere fethi müyesser kıldı ve uzun yıllardan sonra Allah düşmanlarıyla cihat etme imkanı verdi" diye konuştu.

 

Hilafetin ilanında acele edilmesinin, Müslümanların üzerine vacip olduğunu ve yüzyıllardır vakit kaybedildiğini savunan Bağdadi, "Ben tebaama kralların ya da liderlerin vadettiği refah ve bolluğu değil, Allah'ın mümin kullarına vadettiği şeyi vadediyorum" ifadesini kullandı.

 

IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, geçen pazar sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki sayfasında yayınladığı bir video kaydında, hilafet devletinin kurulduğunu ve Bağdadi'nin halife ilan edildiğin açıklamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler