Bakan Bozdağ: 'Bakan olunca kardeşimi pasif göreve aldım'

Bakan Bozdağ: 'Bakan olunca kardeşimi pasif göreve aldım'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakan olunca kardeşimi pasif bir göreve aldığını söyledi.TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda ?Yargı Paketi? olarak bilinen Türk...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakan olunca kardeşimi pasif bir göreve aldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda ?Yargı Paketi? olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kardeşi Ünal Bozdağ ile ilgili sorulan bir soruya, ?Bakan olunca kardeşimi pasif göreve aldım? diye cevap verdi.

Kardeşi Ünal Bozdağ?ın hukuk mezunu olduğunu belirten Bozdağ, ?Benim kardeşim hukuk mezunudur. 28 Şubat sürecinde sınava girmişti, hakimlik savcılık kazanmıştı. O günden bugüne kadar da meslektedir. Benim kardeşimle ilgili sanki bir torpil geçilmiş gibi bir noktaya getirirseniz işi, ona çok üzülürüm. Benim kardeşim çok çalışkan, zeki, başarılı bir insandır, hayatı da ortadadır. Ben Bakan olunca görevden kendim aldım. Neden aldım? Daha önce de bunu izah ettim. Bakan olduğumda kardeşime diyelim bir aktif görev verdiğimde eminim bu sefer ?Sayın Bakan, kardeşinizi niye genel müdür yaptınız?, Müsteşar yapsak, müsteşar yardımcısı yapsak veya başka bir yere bir şey yapsak ?Sayın Bakan, niye bunu yaptınız?? bu sorular gelecek. Ben Bakan olunca kardeşimi pasif bir göreve aldım. Siz bilirsiniz ki Adalet Bakanlığında yüksek müşavirlik görevi esasında bir kızak görevdir, bunu herkes çok iyi biliyor. Ben kardeşimi kızağa çektim, etik olmuyor diye, doğrusunu yapayım diye yaptım. Ben takdir beklerken ?kardeşinize kıyak yaptınız? diye eleştiri aldığıma işin doğrusu üzüldüm? şeklinde konuştu.

?CEZAEVLERİNDE 152 BİN 212 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ VAR?

Bir milletvekilinin sorusu üzerine cezaevlerinde 152 bin 212 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirten Bakan Bozdağ, ?Şu an itibarıyla cezaevlerimizde 20 bin 736 tutuklu, 11 bin 410 hüküm özlü, 120 bin 66 da hükümlü bulunmaktadır. Toplam 152 bin 212 kişi cezaevlerinde bulunmaktadır. Uyuşturucuyla ilgili tutuklu 7 bin 52 kişi var şu anda, hükümlü 20 bin 702 kişi var, şu anda cezaevlerimizde toplam 27 bin 54 kişi uyuşturucuyla ilgili tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır? açıklamasında bulundu.

DERYA YETİM-İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler