Başbakan son noktayı koydu...

Başbakan son noktayı koydu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura'da yaşanan terfi ve atama krizinin ardından ilk kez konuştu.Eskişehir mitingi için tarifeli hızlı tren...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura'da yaşanan terfi ve atama krizinin ardından ilk kez konuştu.
Eskişehir mitingi için tarifeli hızlı tren seferini tercih eden Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atamanın ay sonuna kadar yapılabileceğini ifade etti. Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

UYGUN BULMADIĞIM TEKLİFLER

"Bu yılki teklifte Milli Savunma Bakanımızın inha etmediği ve benim de uygun bulmadığım bazı teklifler olmuştur. Bu teklifler dışında diğer bütün tayin, terfi olayı Şura'da görüşüldüğü şekilde imzalanmıştır Onlar bitmiştir. Ve bizler imzaladığımız gibi Cumhurbaşkanımız da bunu onamıştır"

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Sayın Başbuğ'un, 30 Ağustos'ta emekliliği söz konusudur. Görevi devam ettirecek orgeneralimizin ki bu yasalarımıza göre kuvvet komutanlarından birisi olabilir. Konuyla ilgili olarak da şu anda görüşmelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor.

Konuyla ilgili önce mutabakatımızı sağlayacağız. İsim üzerinde mutabakat sağlandığı anda zaten kararnameyi çıkarmak bir problem değil. Kararnameyi bir iki günde çıkarırız. Kara Kuvvetleri Komutanlığı konusunda da Genelkurmay Başkanımızın teklifi olmuştur. "

AY SONUNA KADAR SÜREMİZ VAR

Atamalar bizim için çok önemli. Ay sonuna kadar da atabileceğimiz adımlar söz konusudur. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Silahlı Kuvvetler zaten kurum olarak oturmuş bir kurumumuz. Ve bu kurum çalışmasını aynı şekilde devam ettirir. Sayın Başbuğ'ın görev süresini uzatmasını talep etmedim. Öyle bir şey söz konusu değil" Başbakan Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı'nın atanması konusunda da bir sıkıntı olduğunu sezinliyoruz. Org. Işık Koşaner'in atanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Başka bir isim atanması söz konusu mu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

Şimdi tabii buralarda dediğim gibi karşılıklı mutabakatın olması lazım. Buralarda görüşmeler yapılıyor. Bu mutabakat sağlanırsa ki tabi bunun sağlıklı olması lazım. Fakat tabii TSK'nın bir yasası var. Bu yasa içerisinde her şey zaten açık net ortada."

IŞIK'IN EMEKLİLİĞİ HEMEN OLMAZ

Başbakan Erdoğan, Orgeneral Atilla Işık'ın D Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi konusunda bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, "Bize tabii önerilmedi. Dün kendisinin tabii emeklilik talebi söz konusu. Fakat kendilerinin emeklilik talebinin anında işleme konulması da söz konusu değil. Yani bu emeklilik talepleri ay sonuna kadar devam edebilir ama İçişleri Bakanımız imzaladığı anda emeklilik işlemi başlamış olur" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi beklenirken emekliliğini isteyen Orgeneral Atilla Işık, kararı kendi arzusuyla aldığını belirtti.

Seçkin Ergün/ESKİŞEHİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler