Başbakan Yıldırım: 'Adana'da hedef yüzde 71 ve üzeri..'

Başbakan Yıldırım: 'Adana'da hedef yüzde 71 ve üzeri..'

Başbakan Yıldırım, AK Parti Adana Teşkilatı'nın toplantısındaki konuşmadan satırbaşları;

"Adana'nın plakası 1'dir. Adana birinci olmaya layık bir şehirdir. Onun için buraya uğramadan işimiz rast gitmez. Sizlerle buluşmak, sizlerden enerji almak ve durmadan yola devam etmek için buradayız"

"AK Parti 2001'de kuruldu. Başımızda kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Onunla beraber yürüdük biz bu yolları. Yol boyunca 17. yıldayız. Önümüze çok şey çıktı. Milletin hasretini çektiği hizmetleri, eserleri birer birer yaparken bir yandan da önümüzdek arkamızdan kuyumuzu kazmaya çalışan hızımızı kesmeye çalışan vesayet odaklarını da birer birer yok ederek bu günlere geldik"

"ORADA YAPACAK ŞEY BELLİYDİ"

"AK Parti tek başına iş başına dediniz, ve 2002'de Ak Parti iş başına geldi. 363 milletvekili var. 2007'ye geldik cumhurbaşkanı seçilecek. Hiç şüphe var mı? Gideceğiz, Meclis'te 363 milletvekilimiz aslanlar gibi oyunu verecek seçecek. Ama ne oldu? Bir icat çıkardılar. İcat ne? 367 milletvekili olmadan Meclis toplanmaz, cumhurbaşkanı seçilmez. Türkiye Cumhuriyeti'nde kuruluşundan beri hiç olmamış bir şey yapmaya karar verdiler. Orada yapılacak şey belliydi. Dedik ki, arkadaşlar biz vekiliz. Bu kararı biz vermiyorsak Vatandaşın kendisi verir, bunu bir Adana'ya soralım, Türkiye'ye soralım dedik."

"HEDEF YÜZDE 71 VE ÜZERİ"

"Hatırlayın 21 Ekim 2007. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından doğrudan seçilmesi için sandık başına gittik. Orada Adana yüzde 61'le 'Evet' dedi. 10 yıl geçti. Her yıl için 1 puan, koy 61'in üzerine 71. O zaman yüzde 61 dediniz, 10 yıl geçti üzerine 10 daha koymamız lazım. En az 71, tamam mı? Hedef yüzde 71 ve üzeri. Size de bu yakışır. Ama birinciliği de başkasına kaptırmak yok tamam mı?"

"GEREĞİ OLAN MECBURİ DEĞİŞİKLİK"

"2007'de anlamadılar, 2011'de de anlamadılar, 2015'te de anlamadılar, 2016'da hiç anlamadılar ama şimdi anlayacaklar. Bu yapılan değişiklik aslında 2007'deki değişiklik dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanmasıdır. Ondan başka bir şey değildir. Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız görevi de ona vereceksiniz, sorumluluğu da ona vereceksiniz, yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız. Yetki verdim, şunları şunları yapacağım diye söz verdin. Niye yapamadın? Niye yapmadın? Bana engel oldular. Olur mu böyle şey. Tabii ki olmaz. Nisan'da yapacağımız oylama 2007'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin gereği olan mecburi değişikliktir"

"KARARIMIZ EVET"

"Adana'ya hızlı tren için, Adana-Mersin arası hızlı tren için evet, Adana-Mersin arasında yeni demiryolu hattı kurmak için evet. Adana'nın geleceği için evet. Adanalıların mutluluğu için evet. Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği için evet. Terörün bir daha ülke gündeminde kalmaması için evet, yarım kalan metronun tamamlanması için evet. Hadi bakalım metroyu da hallettiniz bu arada. Kararımız evet"

"AK PARTİ NE SÖZ VERDİ DE YAPMADI?"

"1,5 milyona yakın seçmen var Adana'da. Sandık diyip geçmeyelim. Seçim sandıkta kazanılır, seçim sandıkta kaybedilir. Sandık yöneticileri olarak vatandaşlarımızın hemşehrilerimizin verdiği oyların çalınmaması için gereken dikkati göstereceksiniz tamam mı? Onun için dikkatli olacağız, gözümüz gibi sandıklara bakacağız. Ne dedik de yapmadık? AK Parti ne söz verdi de yapmadı? Türkiye'yi bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet. Gerisi angarya. Yüz üstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya"

(Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler