Başkan Pazar’dan  Ramazan Ayı Mesajı

Başkan Pazar’dan  Ramazan Ayı Mesajı
Yesevi  Ocakları Genel  Başkan Yardımcısı ve Çalışan-Sen Konfederasyonu Adana Seyhan Şube Başkanı Nurullah Pazar’dan  Ramazan Ayı mesajı

Başkan Pazar mesajında şunları söyledi ;          

Evveli rahmet,ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluşumuza vesile olan On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerife ulaşmanın büyük bir sevıncini ve hazzını yaşıyoruz. 

Mübarek Ramazan ayı, âhiret ticareti için kurulmuş kârlı bir sergi ve pazara benzer. Ramazan, âhirette derlenecek ürünler için ekim yapılacak uygun ve verimli bir zamandır. Amel ve ibadetleri bereketlendiren, sevaplarını artıran bir Nisan yağmuru gibidir diyen Başkan PAZAR sözlerine şöyle devam etti; Peki bu mübarek Ramazan ayı nasıl değerlendirilmeli; Öncelikle Mübarek Ramazan ayımız ülkemiz  ve Alem-i İslam için hayırlara vesile olsun.Bu rahmet,mağfiret ve bereket dolu Ramazan-ı şerifi  Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde idrak etmemiz gerekmektedir,orucu sırf Allahü Teala emrettiği için tutar. Onun rızasını kazanma düşüncesini taşır.Akşama kadar bekler, bir şey yiyip içmez. Rabbine olan kulluk derecesini gösterir. Akşam da iftar sofrasına oturduğu zaman Cenab- Allah’ın “Buyrun” emri gelmeden elini uzatamaz,bir şey yiyip içmez.Cenab-ı Hakkın şefkat ve merhamet dolu nimetlerine geniş ve umumi bir ibadetle karşılık vermeye çalışır diyen Başkan PAZAR sözlerini şöyle sürdürdü;.Oruç ibadetinde gösteriş yoktur, riya yoktur. İnsan gerçekten oruçlu olduğunu sadece yaratıcısına, kendisini besleyip büyütene, türlü türlü nimetlerle ihtiyacını giderene gösterir, arz eder. Kimsenin görmediği bir yerde orucunu bozabilecekken bozmaması, Allah için tuttuğunun en güzel ifadesidir.İşte bunun için Cenab-ı Hak, “Oruç, Benim rızam için tutulmuştur. Bana aittir, mükâfatını da Ben vereceğim” buyuruyor.

Sözlerimi burada noktalarken Mübarek Ramazan-ı Şerif ayımızın ülkemiz ve Alemi İslam için birlik,beraberlik,huzur ve kardeşlik getirmesini diliyor,hayırlı Ramazanlar diliyorum.Rabbim oruçlarımızı kabul eylesin.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.