BBP Genel Başkanı Destici Mersin'de

BBP Genel Başkanı Destici Mersin'de

Destici: "(IKBY'nin bağımsızlık referandumu kararı) Devletimizin Barzani'ye 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız..

Destici: 
- "(IKBY'nin bağımsızlık referandumu kararı) Devletimizin Barzani'ye 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız ve gerekirse de yaparız.' demesi lazım"
- "Şu anda PKK ile mücadele çok doğru konseptte yürütülüyor. PKK'nın tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele var"


MERSİN (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu kararına ilişkin, "Devletimizin Barzani'ye 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız ve gerekirse de yaparız.' demesi lazım." ifadesini kullandı. 
Destici, partisinin Mersin İl Başkanlığının Mersin Büyükşehir Kongre Merkezi'nde düzenlediği il kongresinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan ilgilendirdiğini anımsatan Destici, Irak'ın kuzeyinde 25 Eylül'de yapılması planlanan referandumdan mutlaka vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.
Destici, şöyle devam etti:
"Erteleme olmaz, tamamen iptal edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü açıklamaları hem bizleri hem Türkmeneli'deki kardeşlerimizin gönüllerine su serpti. 22 Eylül'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında da beklentileri yükseltti. Açık ve net olarak devletimizin Barzani'ye şunu söylemesi lazım: 'Eğer 25 Eylül'de referandum fikrinden vazgeçilmezse sınırları kapatırız, bütün ekonomik, siyasi, kültürel iş birliğini keseriz ve askeri müdahale dahil her şeyi masaya koyarız ve gerekirse de yaparız.' demesi lazım. Herkese anlayacağı dilden konuşmak lazım. Bunların iyi niyetten anlamadıkları çok açık ve nettir. Türkmeneli'de, Musul'da, Telafer'de yaşayan kardeşlerimizin garantörü Türkiye'dir. Soydaşlık ve dindaşlık bağından dolayı garantörüdür. Türkiye, Türkmenlere yönelik bir fiili durum gerçekleştiğinde 'Anında askeri olarak da müdahale ederiz.' demelidir ve bu müdahaleyi de yapmalıdır."
- PKK ile mücadele
Türkiye'nin PKK terör örgütünün hain saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Destici, "30 yıldan fazla süredir PKK ile uğraşıyoruz, şehitler veriyoruz. Coğrafyamızın bir bölümünde terör hadiseleri var." dedi.
PKK ile mücadelede doğru ve yanlış yapılan dönemler bulunduğunu ifade eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Biz yapıcı yol gösterici bir muhalefet anlayışının gereği olarak hep doğruların yanında durduk, yanlışları da söyledik. Şu anda PKK ile mücadele çok doğru konseptte yürütülüyor. PKK'nın tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadele var. Hem dağdaki teröristle hem şehirdeki hem belediyelere sızanlara hem siyasi uzantılarına hem sözde sivil toplum örgütleri hem finans kaynaklarına topyekün bir mücadele var. Bu mücadeleyi de sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah yılmadan, yorulmadan bu mücadele bir terörist kalmayıncaya kadar devam etmeli, bu kalleş terör örgütünden kurtulunmalıdır. En büyük zararı bölge insanına, bizim Kürt kardeşlerimize verdi. Şu anda ciddi bir mücadele ortaya kondu. Bugün Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Batman'da, Yüksekova'da, bölgenin her tarafında huzur var. İnşallah bunun daha üst seviyeye çıkması lazım."
Konuşmaların ardından mevcut başkan Hasan Köse, tek listeyle gittiği genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler