Beşir Adıyaman Depremi İçin Harekete Geçti

Beşir Adıyaman Depremi İçin Harekete Geçti

Beşir Derneği, bugün Adıyaman Samsat’ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ve yaralanan mağdur ailelere gıda ve sağlık paketi yardımına başladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay ile koordineli çalışan dernek, mobil aş evini bölgeye sevk etti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.34'te merkez üssü Adıyaman’ın Samsat İlçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Olayın ilk anından itibaren bölgeye intikal eden Beşir Derneği ekipleri Valilik, AFAD ve Kızılay yetkilileriyle istişare ve incelemelerde bulunarak yapılabilecek yardımlar için harekete geçti. Valiliğin talebi üzerine, evleri yıkılan mağdur vatandaşların acil sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere mobil aşevini bölgeye sevk eden Beşir Derneği, gıda kolisi, kahvaltılık ve sağlık paketi yardımına başladı.

Yerin 7 kilometre altında olan deprem Adıyaman’ın yanı sıra çevre iller Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş’ta hissedildi.Meydana gelen depremin ardından geçen sürede şehir merkezi ve köylerde 1 ile 4 büyüklüğünde 41 artçı sarsıntı kaydedildi. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı depreme ilişkin "Depremden dolayı yaralımız yok, deprem paniğiyle kaçışırken ayağı takılan, düşen, kolunu çarpan 19 civarında vatandaşımız var." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler