Rektör Sözen "GökHun" İsmini Verdi ve İmzaladı: ATÜ İHA Takımı Amerika Yolcusu

Rektör Sözen "GökHun" İsmini Verdi ve İmzaladı: ATÜ İHA Takımı Amerika Yolcusu
ATÜ Girift İHA Takımı, ABD'de Düzenlenecek SUAS 2026 Yarışması İçin Geliştirdikleri GökHun İnsansız Hava Aracı'nı Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen'e Takdim Etti. Rektör Sözen, Araca "GökHun" İsmini vererek gövdesine imzasını attı.

Rektör Sözen "GökHun" İsmini Verdi ve İmzaladı:
ATÜ İHA Takımı Amerika Yolcusu

ATÜ Girift İHA Takımı, ABD'de Düzenlenecek SUAS 2026 Yarışması İçin Geliştirdikleri GökHun İnsansız Hava Aracı'nı Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen'e Takdim Etti. Rektör Sözen, Araca "GökHun" İsmini vererek gövdesine imzasını attı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencilerinin mühendislik başarısı, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. Üniversitenin başarılı takımlarından Girift İHA Takımı, 14-17 Eylül 2026 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa şehrinde gerçekleştirilecek olan prestijli SUAS 2026 yarışması için özel olarak tasarlayıp ürettikleri insansız hava aracını (İHA) Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen’e takdim etti.

Rektör Sözen: "Adı GökHun Olsun"
Rektörlük makamında gerçekleşen heyecan verici buluşmada, Girift İHA Takımı üyeleri, uzun süren Ar-Ge ve üretim süreçlerinin ardından ortaya çıkardıkları İHA'nın teknik özelliklerini ve yarışma hedeflerini Rektör Sözen'e detaylıca aktardı.

Öğrencilerin bu büyük başarısından duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen, takıma olan desteğini sembolik ama anlamlı bir hareketle taçlandırdı. İnsansız hava aracına "GökHun" ismini veren Sözen, aracın gövdesine imzasını atarak öğrencilere başarılar diledi.

GökHun, Zorlu Görevleri Başarıyla Yerine Getirecek
Yüksek yerlilik oranı ve gelişmiş yapay zeka entegrasyonuyla dikkat çeken GökHun İHA, Amerika’daki SUAS 2026 yarışmasında zorlu otonom görevleri yerine getirecek şekilde programlandı. GökHun, yarışma kapsamında; haritalama, takip-tespit, otonom nesne algılama ve hassas yük bırakma görevlerinde performans sergileyerek ATÜ’nün mühendislik kabiliyetini küresel ölçekte kanıtlamayı hedefliyor.

Ziyarette, ATÜ Teknofest ve Yarışmalar Koordinatörü Doç. Dr. Hürrem Akbıyık ve Dr. Öğretim Üyesi Alper Burgaç da yer aldı.

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.