Binali Yıldırım'dan af açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Binali Yıldırım'dan af açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Binlerce mahkum ve ailelerini heyecanlandıran açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan geldi. Bir vatandaşın cezaevindeki yakınıyla ilgili sorunu gündeme getirmesi üzerine 'Afla ilgili çalışma sürüyor.

Binali Yıldırım'dan af açıklaması: Çalışmalar sürüyor

Binlerce mahkum ve ailelerini heyecanlandıran açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan geldi. Bir vatandaşın cezaevindeki yakınıyla ilgili sorunu gündeme getirmesi üzerine 'Afla ilgili çalışma sürüyor. Ona vurur mu bilemiyorum' diye konuştu.

Bir vatandaşın cezaevindeki yakınıyla ilgili sorunu gündeme getirmesi üzerine "Afla ilgili çalışma sürüyor. Ona vurur mu bilemiyorum" diye konuştu. Af kanunun ne zaman gündeme geleceği ile ilgili de ayrıntı veren Yıldırım, yasa ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. 

MHP’DEN SON DAKİKA AF AÇIKLAMASI!

Af ve ceza indirimi ile ilgili yeni açıklama MHP’den geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, "Ben şahsen 4 yılın üzerinde hapis yatmış bir insanım. Hapis yatmanın, af beklentisinin ne demek olduğunu iyi bilirim. Ceza indirimi sözü verilmiştir. Ak Parti ile bir araya gelip gerçekleşmelidir. Bunu da MHP'nin de köprü ile görevi ile Ak Parti ile Bu aşılarak başarılacaktır” dedi.

Ayrınca af bekleyen vatandaşlara sosyal medyadan seslenen Enginyurt, “Bu vatandaşlara sesleniyorum diyen Enginyurt, "Lütfen Milletvekillerinin haysiyetlerine oynayıcı hakaret edici Tweet'ler atmayın. Bu meclis millete verdiği sözü muhakkak yerine getirecek." Dedi.

ÖMER ÇELİK 'TEN MECLİS 'İN ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMASI

"Meclis gündeminde çok fazla konu var. Meclis çalışma takvimi nasıl olacak?" sorusunu gazeteciler Ömer Çelik 'e yönlendirdi. Ömer Çelik ise bu konulara değindi ve değerlendirmelerde bulundu.

Seçim süreci öncesi, TBMM 'nin tatil yapıp yapmayacağına meclisin karar vereceğini ifade eden Ömer Çelik , meclisin gündeminin yoğun olacağını ifade etti.

BAHÇELİ'DEN YENİ AF VE CEZA İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli af ve ceza indirimi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli konuşmasını şu şekilde sürdürdü. "Önerimiz var meclise de teklif verdik ve bunu rafa kaldırmayız. Bunu tekrardan görüşme imkanı olur mu diye tekrardan görüşebiliriz. Şu an 49 milletvekilimiz var bunu tek başımıza çıkartamayız ancak buna şu an ihtiyaç var. Bu bugün için olmuyorsa yarın olabilir mi diye takip edeceğiz. Şartlar olgunlaştığında bir 5 yıllık indirimle kader kurbanlarını rahatlatmaya yönelik çalışma yapacağız.'' açıklamalarında bulundu.  Seçimlerin sona ermesi ile tekrar gündeme gelen vatandaşların merak ettiği bu konu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanı Naci Bostancı’da kendisine sorulam af konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bostancı, MHP’nin meclise sunduğu teklifin af olmadığını, bir ceza indirimi teklifi olduğunu açıkladı. Bostancı, meclisin açılması ile birlikte konunun tekrar gündeme geleceğini duyurdu.

NACİ BOSTANCI’DAN AÇIKLAMA

6 Mart tarihinde AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel af açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bostancı, "Şu anki Meclis gündeminde bu konu yok. Ancak seçim sonrası, müzakere edilebilir. MHP’nin getirdiği de bir af teklifi değil, bir ceza indirimi şeklinde. Seçim sonrası gündeme gelebilir, bakılır, ne olur, nasıl yapılır, bunlar konuşulur. Zira Meclis de kapalı. Seçim sonrası, mütaala edilir ve bakılır. Halkımız da bunu takdir eder" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMA YAPTI

21 Şubat'ta AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Binali Yıldırım, “MHP’nin verdiği af teklifi üzerinde çalışılıyor tek tek. Kamu vicdanını nasıl rahatsız olmaz onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur” ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın cezaevindeki yakınıyla ilgili sorusu üzerine de Yıldırım, af çalışmalarının sürdüğünü seçimlerden sonra netleşeceğini söyledi. Yıldırım ısrarlı sorular üzerine "Af ona vurur mu vurmaz mı daha belli değil. Afla ilgili çalışmalar sürüyor, henüz kesinleşmedi. Çalışma sürüyor afla ilgili" cevabını verdi.

YARGITAY BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Yargıtay Başkanı Cirit açıklamasında, "Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Belki infaz sistemindeki cezaevinde kalma süresi yüzde 50'lere çekilebilir, daha adil bir çözüm olur." denildi.

BAŞKAN ERDOĞAN AF İÇİN NE DEMİŞTİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Şu anda 50 binin üzerinde cezaevlerinde sadece uyuşturucu mahkumu var. Şimdi soruyorum milletime bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz? Efendim aldatılmış, ne demek aldatılmış? Katillere mi kader mahkumu diyeceğiz, hırsızlık bunlar mı kader mahkumu diyeceğiz? Say sayabildiğin kadar. Liste önünüze geldiği zaman zaten tabloyu görebiliyorsunuz. Devlete karşı işlenen suçlarda yapılabilecek olanları yerine getirmeye gayret edebiliriz." dedi.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hükümetten mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi! Cezaevi hükümlüleri için denetimli serbestlik kapsamı genişleyecek ve örtülü af gelecek. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni yargı reformu ile açıklanacağını duyurdu. Tasarının kısa bir süre sonra parlamentoya sunulacağı belirtiliyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi konusunda geçtiğimiz haftasında yaptığı açıklamada mahkemelerin adalete erişimi garanti etmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu konuda yürütülen çalışmaların yol haritası değeri taşıdığının altını çizen Gül, güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminin belirlendiğini işaret etti.

AF TEKLİFİNİN İÇERİĞİ NASIL?

MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.

Star

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler