Bölgesel Kooperatifler Zirvesi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Bölgesel Kooperatifler Zirvesi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

16-18 Haziran tarihleri arasında 13 ilin katılımıyla ülke genelinde 100’ün üzerinde kooperatifin katılımıyla düzenlenecek zirve, kooperatifçiliğin daha da güç kazanması açısından büyük önem taşıyor.

bolgesel-kooperatifler-zirvesi-1.jpeg

Ticaret Bakanlığının destekleriyle Adana Valiliğince koordine edilen

Bölgesel Kooperatifler Zirvesine Vali Süleyman Elban ve eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serkan Tokgöz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

16-18 Haziran tarihleri arasında 13 ilin katılımıyla ülke genelinde 100’ün üzerinde kooperatifin katılımıyla düzenlenecek zirve, kooperatifçiliğin daha da güç kazanması açısından büyük önem taşıyor.

Zirvede bir konuşma yapan Vali Elban, “Bölgesel Kooperatifler Zirvesi”nin Adana’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün başlayan bu zirve ile bölgemizde faaliyet gösteren kooperatifler ve kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, zincir marketlerin ve önde gelen elektronik ticaret firmalarının bölge yetkilileri ile buluşması, ticari hayatın içindeki tüm aktörlerin bilinçlendirilmesi ve ortak iş yapabilme kültürünün arttırılarak kooperatifçiliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.”dedi.

Sözlerini, “Kooperatiflerimizin; hem yerel lezzetlerin, sanatların yaşatılıp dünyaya duyurulmasında hem de  bunların yerelde de gelişip duyurulmasında çok büyük katkısı vardır.”diyerek sürdüren Vali Elban, “Son dönemde ülkemizde, özellikle Adana'mızda kooperatifçilik konusunda Ticaret Bakanlığımızın da destekleriyle büyük gelişmeler yaşanıyor. Fuarın açılma yerinin Bakanlığımız tarafından Adana olarak seçilmesi de kooperatifçiliğin ilimizde karşılık bulduğunun en büyük göstergesidir.”dedi.

Vali Elban,”Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde desteği olan başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere, bankalara, kurumlara, şirketlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler