CHP: “Destekleme Primleri Neden Ödenmiyor ?"

CHP: “Destekleme Primleri Neden Ödenmiyor ?"

 Tarımsal destekleme primlerinde geciken ödemeler Meclis gündeminde…CHP’li Türkmen;“Destekleme Primleri Neden Ödenmiyor ?”Tarımsal ürünlere...

 

Tarımsal destekleme primlerinde geciken ödemeler Meclis gündeminde…

CHP’li Türkmen;

“Destekleme Primleri Neden Ödenmiyor ?”

Tarımsal ürünlere verilen destekleme primlerinin ödemelerinde yaşanan gecikmeler Meclis gündemine taşındı. CHP’li Türken, destekleme prim ödemelerinde yaşanan gecikmenin üretici ve çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirterek, gecikmelerin nedenlerini sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Tarım Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Adana il ve ilçelerinde son dönemlerde ödenmeyen tarımsal destekleme primleri nedeniyle çiftçilerin ekonomik açıdan zarar gördüğünü ifade eden Türkmen, “çiftçilerimiz bugün, gübre almak için bir sonraki dönemde de ekilecek tohum için dahi para bulamamaktadırlar. Bu nedenle de üreticiler yüksek faizlerle bankalardan kredi kullanmak zorunda kalmakta ve borçları giderek artmaktadır” dedi.

MISIR VE AYÇİÇEK PRİMLERİ NE OLDU?

Adana ili ve ilçelerinde 2015 yılında üretilen bazı ürünlerin destekleme primlerinin ödenmediği yönünde çiftçilerden yoğun şikayet geldiğini, kaydeden Türkmen, “Örneğin Karaisalı ilçesinde 2015 yılı için mazot desteği ödenirken, buğday desteğinin bir kısmı ödenmiş, mısır ve ayçiçek destek primleriise halen ödenmemiştir” diye konuştu.

 

ÖDENEN ÖDENMEYEN DESTEKLER NELER?

 

Tarım Bakanı Çelik’e “tarımsal destek prim ödemelerinin bu kadar uzun süre gecikmesinin nedeni nedir?” diye soran Türkmen, Adana ve ilçelerinde 2015 yılı ürünleri için hangi desteklerin, hangi ürünler için ödendiğini, hangileri için ödenmediğini, ödenen ve ödenmeyen destek primlerinin çeşitlerini, miktarlarını, ürün ve ilçelerbazında açıklanmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler