CHP, komisyonda usul tartışması açtı..

CHP, komisyonda usul tartışması açtı..
Anayasa Komisyon Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ilk verilen anayasa değişiklif teklifinin geçersiz sayılmasının kararını komisyonun vereceğini...

Anayasa Komisyon Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ilk verilen anayasa değişiklif teklifinin geçersiz sayılmasının kararını komisyonun vereceğini belirterek komisyonda usul tartışması açtı.

Anayasa değişiklik teklİfinin Anayasa Komisyonunda görüşülmesine başladı.

Usul konusunda söz alan Komisyon Üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, görüşme sürecinin anlayışlı ve hoşgörülü bir ortamda götürülmesinin önemine işaret etti. Kart, ''Hiçbir istismara tenezzül edilmemesi gereğini belirtiyorum'' dedi.

''Sürecin başından itibaren İçtüzük ihlalleri olduğunu'' öne süren Kart, Komisyonun bu konuda karar vermesi gerektiğini söyledi.

İlk teklifin eksilen imzalar nedeniyle geçersiz sayılıp sayılmayacağına Komisyonun karar verebileceğini savunan Kart, ''Komisyon Başbakanın münferiden değerlendirme yapacağı bir konu olmaktan çıkmıştır. Artık komisyonun iradesi devreye girmiştir. Komisyon gündemine hakimdir. Komisyon yerine Komisyon Başkanı karar veremez'' dedi.

Teklifin geri çekilmesinin ancak bütün imzaların geri çekilmesiyle mümkün olduğunu savunan Kart, Komisyonun bu konuda değerlendirme yaparak, iradesini ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Kart, mevcut durumda birinci teklifin halen geçerli olduğunu, bunun ikinci teklifin görüşülmesi açısından bir ön mesele olduğunu belirterek, bu konuda karar vermek gerektiğini söyledi.

Atilla Kart, ikinci teklifin yeni bir teklif olduğunu ve halen geçerli olduğunu öne sürdüğü birinci teklif ile birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunun tartışılmasını istedi. Kart, iki teklif arasında ilgi bulunduğunu dolayısıyla birleştirme şartlarının mevcut olduğunu kaydetti.

Birinci teklifin iade edildiğine ilişkin, Komisyon Başkanı kararı ile ilgili TBMM Genel Kuruluna bilgi verildiğini anımsatan Kart, ''Bize göre Genel Kurulun bilgisine sunmuş olmakla birinci teklifin gündemde olduğunu siz de komisyon başkanı olarak kabul etmiş durumdasınız. İki teklif yönünden birleştirme şartlarının doğduğunu düşünüyoruz. Anayasa Komisyonunun bu süreci değerlendirerek, takdirini ve yetkisini kullanmasını istiyoruz'' dedi.

TOPLANTI

Toplantıda, hükümeti Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek temsil ediyor. Toplantıya Komisyon dışından da milletvekilleri katılıyor. Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Suat Kılıç ve Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da yer alıyor.

Salonun kalabalıklığı nedeniyle bazı milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Ayakta kalan milletvekilleri arasında yer alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, toplantının daha büyük bir salonda yapılamamasını eleştirdi. Genç, komisyon üyesi, AK Parti'li Haydar Kemal Kurt ile tartıştı.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da aynı şikayeti dile getirdi. Bal, toplantıya ara verilerek, parti gurup toplantı salonlarından birinde devam edilmesini önerdi.

Komisyon başkanı Burhan Kuzu, daha geniş bir salon için araştırma yaptıklarını, ancak bulamadıklarını söyledi.

Basının yoğun ilgi gösterdiği ve izdihamın yaşandığı toplantının başında görüntü alındıktan sonra, kameramanlar ile foto muhabirleri solandan çıkarıldı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.