CHP'li Bulut, Adana Stadyumu'nun peşini bırakmıyor..

CHP'li Bulut, Adana Stadyumu'nun peşini bırakmıyor..

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıldır tamamlanamayan Yeni Adana Stadyumu’nu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Bulut, Adana Stadyumu'nun peşini bırakmıyor..

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıldır tamamlanamayan Yeni Adana Stadyumu’nu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. Kasım ayında yapılan çim, skorboard ve koltuk ihalesi için ihaleyi alan firmaya 100 günlük süre verildiğini kaydeden Bulut, stadyumda hiçbir ilerlemenin yaşanmadığını bildirdi. Bulut, “Daha önce 4 kez açılışı ertelenen Yeni Adana Stadyumu’nun açılışı söz verildiği üzere 2020 yılının Mart ayının sonunda yapılacak mıdır?” diye sordu.

ANKARA//

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıldır tamamlanamayan Yeni Adana Stadyumu’nun peşini bırakmıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir kez daha soru önergesi veren Bulut, Adanalı futbolseverlerin, Sarıçam’da TOKİ tarafından 102 dönüm arazi üzerine yapılan Adana Stadyumu’nun akıbetini merak ettiğini belirtti.

100 GÜNÜN BİTMESİNE AZ KALDI

2014 yılında inşaatına başlanan önce 2016 yılında, daha sonra 2018 yılında, son olarak da 2020 yılında hizmete gireceği belirtilen 33 bin seyirci kapasiteli stadın açılışının yılan hikayesine döndüğünü kaydeden Bulut, “2019 yılının Kasım ayında stat için son ihale yapılmıştır. İhaleyi alan firmaya eksiklerin tamamlanması için 100 gün süre verilmiştir. Verilen sürenin tamamlanmasına günler kala stadyumda hiçbir gelişme yaşanmamış, ne çim ve koltuklar ne de skorboard yerleştirilmiştir” dedi.

FUTBOLSEVERLER KARAMSAR

2020 yılının Mart ayı sonunda hizmete gireceği belirtilen stadyumun eksiklerinin hala tamamlanamamış olmasının Adanalı futbolseverleri karamsarlığa ittiğini belirten Bulut, Bakan Kasapoğlu’na yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Yeni Adana Stadyumu’nda çalışmalar hangi aşamadadır?

-İhaleyi alan firmanın 100 günlük sürenin bitimine sayılı günler kala taahhütlerini yerine getirmemesinin gerekçesi nedir?

NEDEN BİTİRİLEMİYOR

-İhaleyi alan firmaya herhangi bir hak ediş ödenmiş midir/ ne kadar ödenmiştir?

-Yeni Adana Stadyumu için 2020 yılı bütçesinden ne kadar ödenek ayrılmıştır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar bu ödeneğin ne kadarı kullanılmıştır?

-Yeni Adana Stadyumu’nda ödenek yetersizliğinden çalışmaların durduğu iddiası doğru mudur?

-Daha önce 4 kez açılışı ertelenen Yeni Adana Stadyumu’nun açılışı söz verdiğiniz üzere 2020 yılının Mart ayının sonunda yapılacak mıdır/ne zaman yapılacaktır?

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler