CHP'li Bulut: Medikal maskeler fahiş fiyatlara satılıyor

CHP'li Bulut: Medikal maskeler fahiş fiyatlara satılıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, küresel bir tehdit haline gelen koronovirüsü Meclis gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, küresel bir tehdit haline gelen koronovirüsü Meclis gündemine taşıdı. Eczanelerde koruyucu medikal maskelerin bulunmadığını, internette ise fahiş fiyatlara satıldığını kaydeden Bulut, “Türkiye'nin olası bir koronavirüs vakası durumunda en önemli koruma aracı olan maskelerde yeterli stoku var mıdır?” diye sordu.

ANKARA///

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  Dünya Sağlık Örgütünün pandemik bir hâl almasından endişe ettiği koronavirüs için Sağlık Bakanlığı’nın tedbirleri artırmasını istedi. TBMM’de konuşan Bulut, koronavirüs nedeniyle komşu ülkeler dâhil olmak üzere yaşamını yitiren ve etkilenen insan sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

MASKELER FAHİŞ FİYATA SATILIYOR

Küresel bir sağlık tehdidi hâline dönüşen bu virüse karşı önlem amacıyla kullanılan maskelere talebin arttığını kaydeden Bulut, Türkiye'deki firmalar tarafından üretim merkezi Çin'den ithal edilen maskelerin tekrar bu ülkeye satıldığının gazetelere yansıdığını hatırlattı.  Bulut, “Bugün vatandaşlar eczanelere gittiğinde medikal maske bulamamaktadır. İnternet üzerinden sipariş ettiklerinde ise medikal olup olmadığı belli olmayan maskeler de fahiş fiyatla satılmaktadır” dedi.

YETERLİ MASKE STOKU VAR MI?

CHP’li Bulut, “Türkiye'nin olası bir koronavirüs vakası durumunda en önemli koruma aracı olan maskelerde yeterli stoku var mıdır, Sağlık Bakanlığı bu konuda tedbir almış mıdır?” diye sordu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler