CHP’li Bulut: Sağlık emekçilerine ayrımcılık yapılmasın

CHP’li Bulut: Sağlık emekçilerine ayrımcılık yapılmasın

CHP Adana Milletvekili Bulut, üniversite ve şehir hastanelerinde çalışan işçilerin de hükümetin sağlık çalışanlarına verdiği ek ödemeden yararlandırılmalarını istedi. Bulut, ek ödemenin sadece memurları ve sözleşmelileri kapsamasının büyük bir ayrımcılık.

Sağlık Personeli Arasında Ayrımcılık Yapılmamalı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, üniversite ve şehir hastanelerinde çalışan işçilerin de hükümetin sağlık çalışanlarına verdiği ek ödemeden yararlandırılmalarını istedi. Bulut, ek ödemenin sadece memurları ve sözleşmelileri kapsamasının büyük bir ayrımcılık olacağını ve iş barışını bozacağını söyledi.

ANKARA///

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, eczacı milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın korona virüsü ile mücadele eden sağlıkçılara 3 ay süresince tavandan ödeneceğini açıkladığı ek ödemenin ayrım yapılmadan bütün sağlık çalışanların yararlanması gerektiğini söyledi. Adana Milletvekili Bulut, sağlıkçıların aynı okullardan mezun olmasına, aynı sınavla atanmasına rağmen aynı odada aynı işi yapmış 4/A, 4/B,4/C, 4924 gibi farklı kanunlara göre istihdam edilip, her birine farklı maaşlar ödendiğini, her birinin özlük hakları farklı olduğunu kaydetti.

Ayrımcılık Yapılıyor

Ek ödemenin sadece memurları ve sözleşmelileri kapsamasının büyük bir ayrımcılık olacağını ve iş barışını bozacağını söyleyen Bulut, Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık emekçilerinin, canları pahasına omuz omuza özverili bir mücadele yürüttüğünü bildirdi. Aynı hastanede görev yapan sağlık emekçilerin arasında ayrım yapmanın Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu belirten Bulut, ek ödemenin, memur ve işçi ayrımı yapılmadan tüm sağlık çalışanlarına verilmesini istedi.

Herkes Risk Altında

Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğuna dikkat çeken CHP’li Bulut, “Hastanelerimizdeki tüm personelimiz ülkemizde ilk koronavirüs vakası tespit edildiği günden bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak izin bile kullanmadan, özverili ve fedakarca; ailelerinden uzakta kalarak ve kendi sağlıklarını da ortaya koyarak ülkemizin bu sıkıntılı günleri bir an önce atlatması için görev yapmaktadır. Koronavirüs şüphelileri ve hastaları ile yakın temas kuran hemşire, veri giriş elemanları, temizlik işçileri ve hasta bakıcılar gibi bu zorlu sürecin görünmeyen kahramanları olan hastane çalışanlarımız ek ödeme ücreti konusunda neden görmezden geliniyor? Neden ayrımcılık yapılmaktadır? Aynı mesai saatlerinde ve aynı risklerle çalışan bu personele ayrımcılık yapılmamalı, ek ödemeden yararlandırılmalıdır. ” dedi.

Bakanlık Kararı Gözden Geçirmeli

Resmi Gazete’de yayınlanan kararın taşerondan kadroya geçirilen işçileri kapsamadığına dikkat çeken Bulut, bakanlığın bir an önce verdiği bu kararı gözden geçirerek hastanelerde çalışan tüm personeli kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapması gerektiğini vurguladı.

kovid-19-001.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler