CHP'li Erbatur: Değişikliklerin faydası yok ?

CHP'li Erbatur: Değişikliklerin faydası yok ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, anayasa değişikliği ve referandumu eleştirdi. Yapılan değişikliklerin kimseye fayda...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, anayasa değişikliği ve referandumu eleştirdi. Yapılan değişikliklerin kimseye fayda sağlamadığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, ''Günlerce üzerinde uğraştığımız Anayasa değişikliğiyle, çiftçilerimizin mi sorunu çözülüyor, emeklimizin mi sorununu çözeceğiz, üniversiteye giremeyen, üniversite eğitimi alamayan çocuklarımızın mı sorununu çözeceğiz?'' diye sordu.

Erbatur, partisinin Amasya Milletvekili Hüseyin Ünal, Mersin Milletvekili Ali Oksal, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Parti Meclisi Üyesi Ufuk Ataç ile birlikte geldiği Yozgat'ta bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Çamlık Milli Parkında bulunan Galata Çamlık Otelde toplantı yaptı.

Toplantı öncesinde konuşan Erbatur, önümüzde Anayasa değişikliği ile ilgili bir referandumun bulunduğu hatırlatarak, ''Tabi bu Anayasa referandumu AK Partinin kendi yolsuzluklarını örtebilmek için, bu yolsuzluktan kurtulabilmek için ortaya attığı bir değişiklik'' dedi.

Meclisin günlerce bu Anayasa değişikliği ile meşgul edildiğini, şimdi de halkın meşgul edilmeye başlandığını kaydeden Gaye Erbatur, ''Peki bu kadar önemli mi? Ne var? Bizim hayatımızı değiştirecek ne çıkıyor. Bu Anayasa değişikliği, bizim işsizimizin sorununu mu çözüyor? '' diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Günlerce üzerinde uğraştığımız Anayasa değişikliğiyle yoksa çiftçilerimizin mi sorunu çözülüyor, emeklimizin mi sorununu çözeceğiz, üniversiteye giremeyen, üniversite eğitimi alamayan çocuklarımızın mı sorununu çözeceğiz?. Bununla biz gerçekten insan hakları ve demokrasi konusunda daha ileri mi gidiyoruz? Maalesef bunların hiç birini, Anayasa değişikliği, bizim hayatımıza getirmiyor.

Dokunulmazlıklar çok konuşuluyor. Niye konuşuyoruz dokunulmazlıkları, yolsuzluklar için konuşuyoruz. Çünkü bir parlamenterin dürüst olması, açık yürekli olması gerekir, şeffaf olması gerekir, yaşamı herkese örnek olmalıdır. Peki bizim parlamentomuzdaki milletvekilleri için bunu söylememiz mümkün mü? Maalesef tüm milletvekillerimiz için bunu söyleyemiyoruz. Çünkü bazı arkadaşlarımızın ihaleye fesat karıştırmaktan, bazı arkadaşlarımızın karşılıksız çek yazmaktan gelmiş olan fezlekeleri var. Yani dokunulmazlık dosyaları var. Biz de diyoruz ki; kaldırın dokunulmazlıkları, parlamenterler yargılansın, gerçekten suçlu ise cezasını çeksin, eğer suçu yoksa da aklansın. Parlamentomuzun üzerinde böyle bir kara bulutlar esmesin. Yani kimse çıkıp parlamenterleri o şekilde suçlamasın. Ama maalesef Türkiye'de bizim sistemimizde milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmıyor, dönem sonuna erteleniyor.''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erbatur'un konuşmasının ardından, Yozgat'taki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yapılan toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler