CHP’li Özdiş: “AKP istiyor ki garibanın yoksulun çocuğu okumakla uğraşmasın..”

CHP’li Özdiş: “AKP istiyor ki garibanın yoksulun çocuğu okumakla uğraşmasın..”

CHP’li Özdiş: “AKP istiyor ki garibanın yoksulun çocuğu okumakla uğraşmasın, işçi olsun, biat etsin.”

CHP’li Özdiş: “AKP istiyor ki garibanın yoksulun çocuğu okumakla uğraşmasın, işçi olsun, biat etsin.”

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, ortaöğretime geçişte sınavla öğrenci alacak 1367 nitelikli okulun 297’sinin imam hatip lisesi, 449’unun da meslek lisesi olarak açıklanmasına tepki gösterdi ve “AKP istiyor ki garibanın yoksulun çocuğu okumakla uğraşmasın, işçi olsun, biat etsin.” dedi.

 

Çocuklarımıza Bu Hukuksuzluğu Dayatmayın, Gelecekleriyle Oynamayın!

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG’u kaldırarak çember sistemiyle adrese dayalı okul yerleştirmesini getirdiği ortaöğretime geçişte 2 Haziran 2018 tarihinde yapacağı liselere giriş sınavıyla öğrenci alacak 1367 ‘nitelikli’ okulun listesi geçtiğimiz gün yayınlandı. Çeşitli sendikalar, kurumlar ve velilerin yoğun tepkisini çeken listede 1367 nitelikli okul arasında 297 imam hatip lisesi ve 449 meslek lisesi bulunuyor.34 ilde ise hiçbir Anadolu lisesi belirlenmedi.

 

1 Milyon 200 Bin Öğrencinin Ve Onların Ailelerinin İradesini Yok Sayıyorsunuz



TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Milli Eğitim Bakanına seslenen CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş’in konuşması şu şekilde;

 “TEOG'u kaldırıp adrese dayalı çember sistemi getirdiğiniz ortaöğretime geçişte sınavla öğrenci alacak 1.367 ‘nitelikli’ okulun 297'si imam-hatip lisesi, 449'u meslek lisesi olmuş; 34 ilde ise Anadolu lisesi hiç belirlenmemiş.  Bu durum bize gösteriyor ki gelecek nesillerin imam-hatip veya meslek lisesi mezunu olmasını istiyorsunuz; istiyorsunuz ki yoksulun, garibanın çocuğu okumakla uğraşmasın, meslek edinsin, işçi olsun, biat etsin. Bizler de istiyoruz ki güzelim ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak, vizyonu açık, eğitim ve liyakat sahibi nesiller yetişsin, ülkemiz büyüsün, gelişsin. 
1 milyon 200 bin öğrencinin ve onların ailelerinin iradesini yok sayıyorsunuz. Çocuklarımıza bu haksızlığı, hukuksuzluğu dayatmayın, gelecekleriyle oynamayın.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler