Çubukçu'dan karne uyarısı??

Çubukçu'dan karne uyarısı??

Çubukçu'dan velilere karne uyarısı??Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Öğrencilerimizin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabilir....

Çubukçu'dan velilere karne uyarısı??

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Öğrencilerimizin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabilir. Bu konuda velilerimizin gereken duyarlılığı ve anlayışı göstermelerini bilhassa rica ediyorum'' dedi.

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun da katılımıyla Abidinpaşa'daki 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Bakan Çubukçu, törendeki konuşmasına, ''Her güne yeni bilgi ve becerilerle donanmak üzere başladığınız, kendinizi sosyal ve bilimsel yönden geliştirdiğiniz, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olma yolunda ilerlediğiniz ve bu uğurda zaman zaman yorulduğunuz okullarımız tatile giriyor'' diyerek başladı.

Öğrencilerin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabileceğini belirten Çubukçu, ''Bu konuda velilerimizin gereken duyarlılığı ve anlayışı göstermelerini bilhassa rica ediyorum'' dedi.

Çocukların eğitim sürecinin bir yarışa dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Çubukçu, ''Onları başarılı çocuklarla kıyaslamak ise, en yıkıcı ve sonuç getirmeyen tutumların başında geliyor. Dolayısıyla ben bugün sadece bütün notları çok iyi olan öğrencilerimize değil, biraz fazla çalıştığında eksikliklerini telafi edecek diğer öğrencilerimize de karnelerini kendi ellerimle vereceğim. Çünkü tüm çocuklarımızın, biz onlara gereken desteği ve güveni verirsek gelecekte çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum'' diye konuştu.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilköğretimde açık ilköğretim öğrencileri hariç 10 milyon 526 bin 695 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Çubukçu, bugün itibariyle ilköğretim 8. sınıfta okuyan 1 milyon 321 bin 745 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Eğitim basamakları içinde ilköğretimin, en temel bilgilerin kazanıldığı bir dönem olduğunu ifade eden Çubukçu, geleceğe yönelik bütün donanımların bu dönemde oluştuğunu belirtti.

Eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Çubukçu, ''Tatilinizi sadece bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak olarak değil, kendinizi geliştireceğiniz, ilgi duyduğunuz spor, kültür, sanat gibi aktivitelerle geçirin'' dedi.

Eğitimin en önemli unsurlarından birinin kitap okumak olduğunu vurgulayan Çubukçu, okumanın, öğrenmenin, araştırmanın, eleştirmenin ve yorumlamanın temeli olduğunu söyledi. Öğrencilerin sadece okul döneminde değil, tatil günlerinde de kitap okuması gerektiğini belirten çubukçu, ''Hiçbir eğlence okumak kadar ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı olamaz'' dedi.

Öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmeleri ve okuma alışkanlığını kazanmalarının özellikle ilköğretim çağında şekillendiğini belirten Çubukçu, öğrencilerin farklı türden metinler okumasının, günlük okumalar yapmasının, süreli yayınları takip etmesinin, kitaplık oluşturmalarının önemine değindi.

-''EĞİTİM, MEKANİK BİR SÜREÇ DEĞİL''-

Çubukçu, öğretmenler ve velilere çocukların okuma alışkanlığı kazanmasında büyük görevler düştüğünü belirterek, ''Maalesef ülkemiz kitap okuma oranı bakımından gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalmaktadır. Ülkemizde televizyon ve internete ayrılan zaman dilimi, okumaya ayrılan zaman diliminden oldukça fazladır'' dedi.

Çocuğun ailede kitap okuyan bireyler görmesinin, kitaba olumlu yaklaşmasında ve kitap okumanın günlük hayatta yer alan bir eylem olduğunun farkına varmasında önemli olduğunun altını çizen Çubukçu, öğretmenlerin de kitap okuyarak öğrencilerine iyi bir model olabileceğini söyledi.

Öğretmenlerin her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Çubukçu, ''Sürekli gelişen çağa ayak uydurmak, öğrencilerinizi bu çağa ayak uydurabilen birer birey olarak yetiştirebilmek amacıyla önce değişimleri takip ettiniz, kendinizi geliştirdiniz ve gerek bilgi, gerek beceri, gerekse teknoloji anlamında yaşanan tüm değişimleri öğrencilerimize aktarmak için yoğun bir çaba sarf ettiniz'' diye konuştu.

Eğitimin mekanik bir süreç olmadığını, en gelişmiş sistemin bile öğretmen-öğrenci ilişkisi, öğretmen özverisi olmadan bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Çubukçu, ''Bu gerçek ve bilinçle hareket eden siz değerli öğretmenlerimize özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim'' dedi.

Çubukçu, eğitimin en önemli paydaşlarından biri olan anne-babalara da çocuklarını geleceğe hazırlarken vermiş oldukları destek için teşekkür etti.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da 2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesinin heyecanını yaşadıklarını belirterek, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Aydoğan, Ankara'daki 870 bin öğrenci ile 50 bin öğretmenin bugünden itibaren yaz tatiline girdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, öğrencilere karnelerini verdi ve onları kutladı. Törende gösteri yapan öğrencilerle de sohbet eden Çubukçu, onlarla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Çubukçu, okuldaki bazı sınıfları gezerek, öğrencilere çikolata verdi ve sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler