Çukurova'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Çukurova'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

ADANA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. İlçede, kutlamalar farklı etkinliklerle devam edecek.

Mersin'in Gülnar ve Tarsus ilçelerinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden programlarda öğrenciler şiir okudu. Silifke ilçesinde de Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı. "Temiz Nefes Projesi" kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

Hatay'ın Altınözü ve Dörtyol ilçelerindeki törenlerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu. Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi ilçelerinde düzenlenen törenlerde de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da törene katılanlara Türk bayrağı dağıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler