Çukurova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Çukurova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

nisan-kutlama-2.jpg

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

ADANA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin ilçelerinde törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Adana'nın Karataş ilçesinde kutlama programı gerçekleştirildi. Karataş Spor Salonunda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semender Karabulut, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve çocuklar katıldı. 

Karabulut, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün olmanın yanı sıra yarının liderleri ve geleceği olan çocuklar için bir şenlik olduğunu belirterek, herkesin bayramını kutladı. 

Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu, şiir okudu.

cukurovada-23-nisan.jpg

- Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Kadirli Şehir Stadı'nda devam eden kutlama programında Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Personel Asteğmen Muhammet Aydoğan ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan öğrencileri ve vatandaşları selamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fehmi Haytaoğlu'nun konuşmasının ardından tören, öğrencilerin gösterisi, şiir okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin sunulmasıyla sona erdi. 

- Hatay

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki etkinlikler ise İnönü Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. 

Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Mehmet Birol öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. 

Öğrencilerin çeşitli etkinlikler düzenlediği programlar, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu. 

Yayladağı ilçesindeki kutlamalar ise Fehmi Dinçer Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kaymakam Ömer Faruk Yüce ve Belediye Başkanı Mustafa Sayın'ın katıldığı törene vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Çeşitli yarışma ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri sunuldu.

- Antakya'da çeşitli etkinlikler oldu

Türk Kızılayı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de Antakya 15 Temmuz Parkı'nda bir etkinlik düzenlendi.

Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı etkinlikte, çocuk haklarıyla ilgili bilgiler verildi ve gönüllü doktorlar tarafından sağlık taraması yapıldı.

Türk Kızılayı Antakya Çocuk ve Gençlik Merkezi yöneticisi Mazlum Tanlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları mutlu etmek için programın düzenlendiğini söyledi.

Çocukların gönüllerince eğlendikleri bir program yapıldığını belirten Tanlık, "Şenlik havasında olan etkinliğimize yaklaşık 350 çocuğumuz katıldı. Programda, eğlendirici oyun faaliyetleri, sağlık ve eğitim hakları ile ilgili çalışmalar, fotoğraf çekme, yüz boyama ve çeşitli ikramlar yapıldı.'' dedi.

Antakya Atlı Spor Kulübü tarafından da çocuklar için "Survivor" yarışması düzenlendi. Çocuklar oluşturulan parkurda "Halat altında sürünme, lastiklerden zıplama, denge koşusu ve halatlardan oluşturulan labirentlerden geçme" gibi yarışmalar yaptı.

- Mersin

Mersin'in Gülnar ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 

Gülnar Kaymakamı Mustafa Ayvat, Gülnar Kız Teknik Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların toplumun geleceği olduğunu söyledi.

Çocukların, milletin umudu olduğunu belirten Ayvat, etkinliği organize eden Akkuyu NGS yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut da 23 Nisan'ın önemine vurgu yaparak, "Bugün bizlere düşen en büyük görev atamızın emanetlerinin yılmaz bekçileri olduğumuzu göstermektir. Memleketi aydınlığa taşıyacak olan sizlersiniz. Kendinize güveninin ve geleceğiniz için çalışın. Hepinizin bayramını kutluyorum." diye konuştu.

Ödül törenin ardından, halk oyunları gösterisi sunan çocuklar, burada animasyon ekibiyle oyunlar oynadı.

Tarsus ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Turgut İçgören Ortaokulu'nda devam eden törenlere ise  Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, Tarsus Emniyet Müdürü Halis Ünal, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Ünal'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından öğrencilerin Atatürk konulu resim sergisi açıldı. 

- Erdemli'de uçurtma şenliği

Erdemli ilçesinde de belediye tarafından bu yıl altıncısını düzenlenen şenlikte 5 bin uçurtma dağıtıldı. Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen şenlikte çocuklar uçurtma uçurma keyfi yaşadı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamada, şenliğe her geçen yıl ilginin daha da arttığını söyledi.

"Bugün çocukların günü." diyen Tollu, uçurtma şenliğini geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

- Öğrenciler hayvanat bahçesini gezdi

Tarsus ilçesinde jandarma komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Sağlıklı Mahallesi'deki öğrencileri, hayvanat bahçesine götürdü.

İlk kez hayvanat bahçesini gezip, hayvanları yakından gören öğrenciler, unutulmaz bir gün yaşadı.

Öte yandan, bayram dolayısıyla hayvanat bahçesini 5 binin üzerinde kişinin gezdiği öğrenildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler