Çukurova’dan Engelli Annelerine Yüzme Kursu

Çukurova’dan Engelli Annelerine Yüzme Kursu

Çukurova’da Hem Engelliler Hem De Aileleri MutluEngelli Annelerine Yüzme SertifikasıÇukurova Belediyesi, Hayal Park Yüzme Havuzu kapılarını bu kez engelli...



Çukurova’da Hem Engelliler Hem De Aileleri Mutlu

Engelli Annelerine Yüzme Sertifikası

Çukurova Belediyesi, Hayal Park Yüzme Havuzu kapılarını bu kez engelli çocukların annelerine açtı. Sadece engelli vatandaşların yararlanması için yapılan, bölgenin ilk ve tek özel engelsiz yüzme havuzuna gelen 30 engelli çocuk annesi, sertifikalarını Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den aldı. Başkan Çetin, “Bu özel çocuklarımızın anneleri, her şeyin en güzeline layık. O çocuklar, bizim de evlatlarımız, onlar bize emanet. Annelerimiz ise başımızın tacı” dedi.


ADANA (      ) - Çukurova Belediyesi engelliler için özel olarak tasarlanan “Engelsiz Yüzme Havuzu”na giden çocukların anneleri için yüzme kursu düzenledi. Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği’nden gelen talep üzerine, Hayal Park Yüzme Havuzu’nda 30 engelli çocuğun annesine yüzme eğitimi verildi. Kursun bitiminde düzenlenen sertifika törenine katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, engelli çocuklarla keyifli anlar yaşadı, anneleriyle sohbet etti. Başkan Çetin, “Engelsiz yüzme havuzumuz, bölgede bir ilk.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla havuzumuzun açılışını yaptığımızda, biliyordum ki çocuklarımız burada çok güzel ve keyifli zaman geçirecekler. Ancak, çocuklarımızın annelerinin yüzme bilmeme ihtimali hiç aklıma gelmemişti. Zaman içerisinde, annelerimizden yüzme kursu talebi gelince kırmadık. Annelerimizin isteği bizim için emirdir. Annelerimiz başımızın tacı’’ dedi.


ENGELSİZ BAŞKAN SONER ÇETİN’E TEŞEKKÜR

Engelli aileleri adına söz alan Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Sina Bulut, “Bize, burada çocuklarımızla entegre bir yaşam alanı sunduğunuz için tüm annelerimiz adına Engelsiz Başkan Soner Çetin’e minnettarız. Engelsiz havuz, engelsiz park ve engelsiz bir Çukurova oluşturduğu için Başkan Soner Çetin'e teşekkür ediyoruz’’ dedi. Anneleri kutlayan ve sertifikalarını teslim eden Çetin, “Sizler, bu özel çocuklarımızın annelerisiniz ve her şeyin en iyisine layıksınız. Onlar bizim de evlatlarımız ve bize emanet. Gözünüz arkada kalmasın” diye konuştu.
Başkan Çetin, göreve geldiği günden bu yana, engelsiz Çukurova oluşturmak için yaptığı hizmetler ve aldığı kararlarla kamuoyunun takdirini topladı. Belediye binasını engelli vatandaşların rahat kullanabileceği hale getiren Başkan Çetin, engelsiz yüzme havuzunun yanı sıra, görme engelliler için kütüphane, yeni ruhsat alacak işyerleri ve binalara engelsiz proje şartı getirerek, engelli vatandaşların gönlünde taht kurdu.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler