Cumhurbaşkanı Gül Tatlıcının Satışlarını Patlattı

Cumhurbaşkanı Gül Tatlıcının Satışlarını Patlattı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10 yılda 3 kez geldiği Adana'da uğramadan gitmediği tatlıcıda satışlar adeta tavan yaptı. Günde 2 bin tatlı satan tatlıcı,...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10 yılda 3 kez geldiği Adana'da uğramadan gitmediği tatlıcıda satışlar adeta tavan yaptı. Günde 2 bin tatlı satan tatlıcı, bir anda günlük 3 bin rakamına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 10 Yılda 3 Kez Geldiği Adana'da Uğradığı Tatlıcıda Satışlar Adeta Tavan Yaptı

- Tatlıcı Celal Erçelik:

- "Cumhurbaşkanı Bir Kez Dışişleri Bakanıyken, İkinci Kez De Cumhurbaşkanı İken Geldiği Adana'da Bizim Tatlıyı Yemeden Gitmedi"

- "Cumhurbaşkanı Tatlımızı Yedikten Sonra Satışlarımız Daha Da Arttı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) davetlisi olarak 24 Nisan 2014 günü Adana'ya geldi. Cumhurbaşkanı Gül ATB'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen ödül ve temel atma törenlerine katıldıktan sonra Adana'da vazgeçemediği tatlıcısına geldi. Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana AK Parti milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necati Çetinkaya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TOBB Başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte tatlı yedi. Gül'ün önüne Adana'nın değişik tatlıları konuldu ancak o en çok Adana'ya has halka tatlıyı seçti. Gül, iki tane halka tatlı yedikten sonra beraberindeki heyetle birlikte tatlıcıdan ayrıldı. Gül'ü gören vatandaşlar etrafta toplanarak sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıldıktan sonra tatlıcının yoğunluğu iyice arttı. Gül'ün buradan tatlı yediğini duyan ve gören vatandaşlar tatlıcıya akın etti. Tatlıcı günde 2 bin tatlı satarken, Gül'den sonra bu rakam 2 bin 500, 3 bine kadar çıktı.

 

"2004 VE 2012 ZİYARETLERİNDE DE TATLICIYA UĞRADI"

1980 yılından beri Çakmak Caddesi'nde, 1961 yılından bu yana ise Adana'da tatlıcılık yaptıklarını belirten Celal Erçelik (62) Cumhurbaşkanı Gül'ün Adana'ya üç kez geldiğini üçünde de kendilerine uğradığını belirterek, "Bizim tatlımızı yiyen bir daha bizden vazgeçemiyor. Cumhurbaşkanımız da bizden vazgeçemedi. İlk geldiğinde dışişleri bakanıydı, sonra cumhurbaşkanı oldu. Şimdi de Cumhurbaşkanı ancak önümüzde yine seçim var, inşallah cumhurbaşkanı olur. Bundan önce şanslı gelmiştik, yine öyle olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kendilerinden tatlı yemesinin satışları artırdığını anlatan Erçelik, "Cumhurbaşkanının bizden tatlı yemesi bizim için en önce çok büyük bir şeref. Cumhurbaşkanımızın bizden tatlı yediğini duyan buraya geliyor. Günde 2 bin tane tatlı satarken iki günden bugüne 2 bin 500, 3 bin tatlıya çıktık. Şimdi de AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya'ya Meclis'e tatlı gönderiyoruz. Biz halka tatlıdan tutun bütün tatlı çeşitlerini bulunduruyoruz. Ucuza çok çok lezzetli tatlı sattığımız için herkes bizi tercih ediyor. Daha önce de Sakı Sabancı, Sakıp Ağa Adana'ya her geldiğinde bize uğrardı" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler