Destici: Seçim barajı sıfır olmalı

Destici: Seçim barajı sıfır olmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde seçim barajı sıfır olmalı." ifadesini kullandı.

ANKARA (AA) - BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık Divanı Toplantısı Destici başkanlığında Genel Merkez'de yapıldı. Toplantının ilk bölümünde, eski Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, başkanlık divanı üyelerine "Türkiye'de Alevilik ve Aleviler" konulu bir sunum yaptı.

Sunumu için Boztuğ'a teşekkür eden Destici, Alevi vatandaşların ülkenin ve milletin asli unsurları, milleti oluşturan bütünün parçalanamaz kısmı olduğunu belirtti.

Parti olarak Alevi vatandaşlarla sık ve samimi görüşmelerini sürdüreceklerini aktaran Destici, "Diğer vatandaşlarımız gibi onların taleplerini, isteklerini ve problemlerini de kamuoyu gündemine taşıyacağız. Her türlü meselelerinin ve haklı taleplerinin çözümü konusunda yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Seçim barajı sıfır olmalı"

Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, "Partimizin de desteklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde seçim barajı sıfır olmalı. Hazine ve seçim yardımları birbirinden ayrılmalı. Seçime katılacak olan tüm siyasi partilere adil ve ölçülü miktarda yardım yapılmalı. Aday belirleme sürecinde belli bir oran için mutlaka ön seçim yapılmalı." görüşünü dile getirdi.

Ülke ve dünya gündeminin yanı sıra, teşkilat ve üye kayıtları gibi konuların ele alındığı toplantıda, Hukuk, Seçim ve Siyasi İşler Başkanlığınca yeni anayasa çalışmaları, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler