Diyanet'e 2010 için 5 bin kadro veriliyor....

Diyanet'e 2010 için 5 bin kadro veriliyor....

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta BDP'nin Başbakan Erdoğan için verdiği gensoru önergesi görüşüleşecek. Diyanet'te açıktan atama içiin tasarı görüşülecek....

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta BDP'nin Başbakan Erdoğan için verdiği gensoru önergesi görüşüleşecek. Diyanet'te açıktan atama içiin tasarı görüşülecek. Diyanet'e 5 bin atama yapılacak.

TBMM Genel Kurulu, Meclis tatile girmeden önce yasalaştırmayı planlanan kanun tasarıları için mesai yapmayı sürdürecek.

Genel Kurulun bu haftaki gündeminde bulunan tasarılardan ilki Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı. Tasarıya göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, özel bütçeli tüzel kişilik olacak, her türlü iç ve dış borçlanması Hazine Müsteşarlığının iznine bağlı tutulacak.

Otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarının geçişi ücretli olacak kesimleri Genel Müdürlüğün teklifi üzerine bakan tarafından belirlenecek

Her türlü su, kanalizasyon, doğalgaz, petrol boru hatları, elektrik ve haberleşme hatları ile benzeri tesisat kurulması için ilgililere kanunen tanınmış olan haklar, erişme kontrolü uygulanan karayolları sınırları içinde geçerli olmayacak. Düzenlemede bölünmüş yollarda hız sınırının 110 kilometre olması öngörülüyor.

İller Bankasını ''İLBANK'' olarak yeniden yapılandıran tasarı da Genel Kurul gündeminde yer alıyor. Tasarıya göre, İLBANK il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların üye oldukları mahalli idare birliklerinin finansman ihtiyacını karşılayacak.

Banka, yurt içi, yurt dışı finansman kuruluşları ile para, sermaye piyasalarından ve her türlü fonlardan kaynak sağlayabilecek. Bankanın 9 milyar lira olacak sermayesi, Bakanlar Kurulu kararıyla 5 katına kadar artırılabilecek.

-DİYANETE 5 BİN KADRO-

Diyanet İşlerine, 2010 yılı içinde 5 bin açıktan atama yapılmasına imkan tanıyan Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı da bu hafta görüşülecek.

Tasarı, Diyanet İşleri Başkanı'nın görev süresini 5 yıl ve en fazla iki kez atanabilmesini öngörüyor. Hac ve umreye götürdüğü vatandaşlara, taahhüt ettiği hizmeti sunmayan acenteye; kınama, kontenjan kısıtlaması, organizasyondan men etme gibi yaptırımlar getiren tasarı, Diyanet İşleri Uzmanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı, Uzman Vaiz, Başvaiz, Uzman İmam-Hatip, Başimam-Hatip ve Başmüezzin şeklinde kariyer meslek yapılanmasını getiriyor.

-BDP'NİN GENSORU ÖNERGESİ-

BDP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşme de bu hafta yapılacak.

Genel Kurulun 24 Haziran Perşembe günkü birleşiminde görüşülmesi beklenen gensoru önergesinde, Erdoğan'ın ''Hükümet programında verilen sözleri yerine getirmediği, hedefleri yakalamada başarısızlığa uğradığı, 'açılım' derken 'ayrımcılık' yaptığı, gizli dinlemelerle yargıyı siyasallaştırdığı, muhaliflerine baskı kurduğu'' iddiasına yer veriliyor.

Öte yandan, Genel Kurulun çalışma saatlerine ilişkin düzenleme yapılması bekleniyor. Danışma Kurulu'nda buna ilişkin uzlaşma sağlanamazsa, konu grup önerisi olarak Genel Kurul'a getirilecek.

Siyasi partilerin 22 Haziran salı günü yapılacak grup toplantılarında ise gündemdeki konular ele alınacak.

-KOMİSYONLAR-

Meclis komisyonları da bu hafta çalışmalarına devam edecek.

Dışişleri Komisyonu ''Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı''nı görüşmek üzere yarın toplanacak.

Adalet Komisyonunda, görüşmelerine geçen hafta başlanan ve alt komisyona gönderilen Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı 22 Haziran Salı günü ele alınacak. Tasarı, TMK kapsamında yargılanan çocukların durumuna yönelik düzenlemeler getiriyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu, geçen hafta bir bölümü görüşülen, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı üzerindeki görüşmelerine salı günü devam edecek.

AB Uyum Komisyonu, salı günü, Tasarımların Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'nı tali komisyon ele alacak.

KİT Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek. Komisyonda, 22 Haziran Salı günü Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'nin 2007-2008, Kalkınma Yatırım Menkul Değerler AŞ ile Arıcak Turizm ve Ticaret AŞ'nin 2008 hesaplarını denetlenecek. Türkiye Şeker Fabrikası AŞ'nin 2008 yılı hesapları ile Şeker Kurumu'nun 2006-2007-2008 dönemi hesapları 23 Haziran Çarşamba, Türkiye Emlak Bankası AŞ ve Marmara TEKNOKET AŞ'nin hesapları ise 24 Haziran Perşembe günü incelenecek

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler