Diyanet'in İslami chat siteleri görüşü ?

Diyanet'in İslami chat siteleri görüşü ?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, İslami sohbet siteleri ile ilgili kurum dergisinde bir makale yayınladı. Diyanet İşleri Başkanlığı İslami sohbet...

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, İslami sohbet siteleri ile ilgili kurum dergisinde bir makale yayınladı. Diyanet İşleri Başkanlığı İslami sohbet siteleri için internet kullanıcılarını uyarırken kadınlara dikkatli olun uyarısı yaptı

Volkan Yanardağ'ın haberi

İslami sohbet sitelerine, Diyanet İşleri'nden veto geldi. Kurumun dergisinde, bu sitelere giren gençlerin duygusal olduğu belirtildi, kadınlara 'dikkatli olun' dendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, İslami sohbet siteleri için uyarı var. Başkanlığın aylık dergisinde İslami duyarlılıkları olan kişilerin toplumsal ortamlara daha az girdiği, bu nedenle sosyalleşme ihtiyacını sanal ortamda giderdikleri kaydedildi.

Dergide, 'İslami sohbet sitelerine gençlerin, yaratılışları gereği daha duygusal oldukları, duygusal temelli kararlar verdikleri için özellikle de bayanların temkinli olmalarında yarar vardır' denildi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Alper Evrensel tarafından kaleme alınan yazıda, 'Sanal bağımlılık ve İslami sohbet siteleri' mercek altına alındı. Yazıda özetle şunlar kaydedildi:

GİZLİLİK GÜNAHI KOLAYLAŞTIRIYOR: Sanal ortam, kişinin nefsiyle baş başa kalmasına sebep oluyor. Yalnızlık ve gizlilik, günahı daha kolay işlenebilir kılıyor.

Çevreden çekinceleri olan insanlar bilgisayar başında kendisini çok daha rahat hissedebiliyor.

İNTERNET ATEŞ GİBİ: Eğer bir bayan, yeterince sosyalleşemiyorsa sanal ortama yönelmesi doğaldır. Bu noktada sınırları belirleyen unsur, bayanın ne yaptığının bilincinde olmasıdır.

Bilgisayar ve internet ateş gibidir. Onu ne amaçla kullandığınıza göre faydası ve zararı değişir.

KÖTÜ NİYETLİLERE DİKKAT: İslami sohbet sitelerini, sosyalleşme ihtiyacının bir ürünü olarak görmek mümkündür.

Dini duyarlılıklarının olması bir ortak payda olunca da iletişim kolaylaşmaktadır. Ancak bunu da suiistimal eden kötü niyetli insanların olabileceğini akıldan çıkarmamak gerekir.

'ÇEVRİMİÇİ TEHLİKEDEN' KURTULMA YOLLARI

Diyanet İşleri Kurumu'nun dergisinde yer alan bir başka yazıda ise internet bağımlılığından kurtulmak isteyenlere tüyolar verildi.

Dergide internet bağımlılığı, 'çevrim içi tehlike' olarak nitelendirilirken, tehlikeden korunmak için şunlar önerildi:

- Günlük kullanım için belli bir süre belirleyin ve bunun dışına çıkmayın.

- Bilgisayarı aile bireylerinin ortak kullandığı alana çıkarın.

- Gün içinde internete girdiğiniz saati değiştirin.

- Gençlere internete girmeyi yasaklamayın.

- Onlara saat sınırı koyun.

- Arkadaşları ile internet dışı iletişim kurmasını özendirin.

SAF DUYGULARLA GÜVENİYORLAR

İslami duyarlılıkları olan kişiler günahla daha az karşılaşmak için toplumsal ortamın içine daha seyrek giriyor olabilir.

O nedenle insanları tanıma ve onlardan kötülük gelebileceği bilgisi yeterince gelişmiyor olabilir.

İslami sohbet sitelerine giren gençlerin yaratılışları gereği daha duygusal oldukları, duygusal temelli kararlar verdikleri için özellikle de bayanların temkinli olmalarında yarar vardır.

akşam

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler