Durak kendi parasıyla anket yaptırırsa ...

Durak kendi parasıyla anket yaptırırsa ...

İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ayna araştırma şirketine kendi parasıyla yaptırdığı...

İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ayna araştırma şirketine kendi parasıyla yaptırdığı ankette en güvenilir devlet adamı çıktı.

Durak, yüzde 42'lik bir oranla en güvenilir devlet adamı olduğunu savunurken, anketteki bazı bilgileri ise vatandaştan gizledi.

Anketi Aytaç Durak adına yapan Adana'daki şirket yetkilileri, Aytaç Durak'ın, ankette istediği alanları basına servis ederek bazı yerleri gizlediğini açıkladı.

Adana'nın 5 merkez ilçesinde bin 490 erkek, bin 270 kadın olmak üzere 2 bin 760 kişiyle görüşülen ankette, "Adana'da bugün hayatta olan, en güvenilir siyasetçi veya devlet adamı kimdir?." sorusu yöneltildi. Adanalıların yüzde 76'sı 'bilmiyorum' diye yanıt verdi. Kalan yüzde 12.30'u Aytaç Durak, yüzde 2.20'si Vali İlhan Atış ve yüzde 2.10'u ise Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, dedi. Ankette 'bilmiyorum' diyenlerin oranları da dağıtılınca Aytaç Durak kendisini yüzde 42 ile en güvenilir devlet adamı olarak kamuoyuna duyurdu.

Ayna Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Özpolat, "Yaptığımız kamuoyu araştırmasının medyada yer alış şekli, farklı anlam ve yüklemelere sebebiyet verecek yorumlamalara yol açmıştır." dedi.

"Bahsi geçen araştırmayı müşteri kendisini ilgilendiren boyutuyla basında işlediği için çalışmanın bütünlük içinde ele alınışı göz ardı edildi ve tek yönlü mesaj izlenimi verdi." diyen Özpolat, "Bu durum, firmamızın içinde bulunduğu meslek kolunun en çok önemsediği 'Bilimsellik ve etik olma' ilkesine dair hassasiyetimizi ortaya koymamızı gerektirmiştir. Bilimsel standartları önceleyen firmamız, çalışmanın gerçekler temelinde ve eksiksiz olarak halka yansıtılması ve araştırmanın tartışma konusu edilen tablolarının daha iyi anlaşılması için detayları sizlerle paylaşmayı gerekli görmüştür. Aynı bilimsel metotlarla benzer bir çalışmayı yürütecek her türlü akademik ve kurumsal mercilin aynı sonuca ulaşacağına inancımız tamdır. Yaklaşık 35 sayfa tutan araştırma raporunu bütünlük içinde incelemeden, sadece 'fikrim yoktur' cevabı veren deneklerin istatistiği dağılımının yapıldığı tek tablo ile değerlendirme yapmak, kitabın kapağına bakıp yorum yapmaya benzer. Çalışmayı yaptıran müşterimizin hakkına riayet ölçütlerini dikkate alarak sadece tartışma konusu olan bölümleri kamuoyunun aydınlatılması için paylaşmayı zorunlu görmekteyiz." ifadesini kullandı.

Murat Özpolat, firmalarının yerel siyasal kutuplaşmaların dışında kalarak araştırmalarını tarafsız, yandaşsız ve her türlü siyasal etkiden uzak, sadece bilimsel kaygıları gözeterek çalışmalar yürütmeyi ilke edindiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler