'Elektronik sigaranın hedefi gençler..'

'Elektronik sigaranın hedefi gençler..'

Yeşilay Genel Müdürü Yılmaz, elektronik sigarada, nikotinin yanı sıra kimyasal maddeler ve zararlı partiküller bulunduğunu belirterek, ürünü pazarlayan tütün endüstrisinin ana hedef kitlesini gençlerin oluşturduğunu söyledi.

İSTANBUL - Arif Yakıcı

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektronik sigaranın internetten ve iş yerlerinden temininin çok kolay olduğuna dikkati çekti.

Elektronik sigaranın, sigarayı taklit eden ve kullanıcısının nikotin çekmesini sağlayan bir cihaz olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Elektronik sigarada, nikotinin yanı sıra kimyasal maddeler ve zararlı partiküller bulunuyor. Kullanan kişide bağımlılığa ve solunum sistemi fonksiyonlarında bozulmaya neden olan elektronik sigaranın, uzun dönem sağlık riskleri de bilinmeyenler arasında yer alıyor." diye konuştu.

Yılmaz, elektronik sigaranın, sıvı nikotinin pil tarafından ısıtılarak buharlaşmasını sağladığını, kullanıcıların cihaz ucundan çıkan buharı soluduğunu anımsattı.

Buharın içinde su, nikotin, propilen glikol, gliserol, tatlandırıcılar ve aromaların bulunduğunu dile getiren Yılmaz, bunların kulanıcılarda akciğer hasarına neden olduğuna ifade etti.

"Gençlere cazip hale getiriliyor"

Savaş Yılmaz, elektronik sigaranın meyve ve tatlı katkı maddeleri eklenerek gençler için cazip hale getirilmeye çalışıldığını ancak bu durumun kullanıcıların solunum sistemi fonksiyonlarında bozulmaya yol açtığını söyledi.

Elektronik sigara kullanımının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de belirgin ölçüde arttığını ifade eden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Elektronik sigara, tütün endüstrisinin bir ürünüdür. Ürünü pazarlayan tütün endüstrisinin ana hedef kitlesini oluşturan gençlerde elektronik sigara kullanımındaki artış önemli derecede. Zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiren gençler, internette satışı yaygın olan elektronik sigaraya kolayca ulaşabiliyorlar. Elektronik sigara gençler arasında çok yaygın." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler