Emekli bayram edecek?

Emekli bayram edecek?

Burhan Kuzu: Anayasa değişikliği emeklilere muazzam haklar getiriyor...TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu, anayasa değişikliğinin...

Burhan Kuzu: Anayasa değişikliği emeklilere muazzam haklar getiriyor...

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu, anayasa değişikliğinin özellikle emekliler için çok önemli kazanımlar getireceğini belirtti. Anayasadaki yeni değişiklikle, emekli ücretleriyle ilgili son noktayı hem sendikalardan hem de Hükümet kanadından eşit şartlarda oluşan bir hakem hakem kurulunun vereceğini kaydetti.

Referanduma sayılı günler kala, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Cihan'a özel açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğinin emeklilerin sosyal kazanımlarını düzenleyecek çok önemli haklar getirdiğini belirten Burhan Kuzu, mevcut sistem ile karşılaştırıldığında referandum kabul edildiği takdirde emeklilerin daha avantajlı konuma geleceğini ifade etti. Kuzu, şu anki sisteme göre maaş artışlarında emeklileri temsil eden sendikalar ile Hükemet'in anlaşamaması durumunda hakem kurulunun devreye girdiğini ve kurulun da devlet kanadından oluştuğu için sonuçta Hükümet'in dediğinin olduğunu söyledi. Kuzu, "Referandumun kabul edilmesiyle birlikte, emeklilerin maaş artış döneminde her iki taraf da tekliflerini sunacak, anlaşılamayan durumlarda her iki taraftan oluşan hakem kurulu karar verecek. Kurulun vereceği karar da kesin olacak." ifadelerini kullandı.

12 Eylül'de evet çıkmasıyla birlikte emeklilerin, 'Çalışanlara daha çok artış oluyor emeklilere daha az, bizim halimiz ne olacak? Sorularına da cevap verileceğini söyleyen Kuzu, "Ocak ayında emeklilere yapılacak maaş artışında hakem kurulunun vereceği karar ile hem çalışan, hem de emeklilerin maaşları aynı oranda artmış olacak." dedi. Kuzu, yapılan değişiklik ile hem sendikalardan hem de Hükümet kanadından eşit şartlarda oluşacak hakem kuruluyla karar verileceğini kaydetti.

Ayrıca bu karara da her iki tarafında uymak zorunda olduğunu ve alınan kararın kesin olacağını söyleyen Kuzu, bugüne kadar emeklilerin 'halimiz ne olacak dediğini' ama şimdi referandum kabul edildikten sonra bütün emeklilerin önümüzdeki yıl içinde yapılacak artış oranında çok daha iyi kazanımlar elde edeceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler