Erbakan Hoca'dan Kurtulmuş'a veryansın?

Erbakan Hoca'dan Kurtulmuş'a veryansın?

Saadet Partisi'nde son sözü manevi lider Necmettin Erbakan söyledi. Numan Kurtulmuş'u isim vermeden ağrı sözlerle eleştiren Erbakan, 'yanlış yola saptılar'...

Saadet Partisi'nde son sözü manevi lider Necmettin Erbakan söyledi. Numan Kurtulmuş'u isim vermeden ağrı sözlerle eleştiren Erbakan, 'yanlış yola saptılar' dedi. Erbakan 61. parti uyarısında da bulundu...

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, katıldığı bir televizyon programında Saadet Partisi'nin kongre süreciyle ilgili 'bazı kardeşlerimiz dış etkenlerin etkisi altında kaldı' dedi ve acilen kongre istedi.


Saadet Partisi (Erbakan parti içerisinde yaşanan ayrılıkçı hareketlerin düzeltilmesi adına bu kongrenin önemli olduğunu vurguladı.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan üç nokta üzerinde durulması gerektiğini belirerek, bu noktaları, "Milli görüş esaslarına riayet, temel uygulama esaslarına riayet ve büyük kongre için çalışma" olarak sıraladı.

61. PARTİ OLURUZ

"Milli görüşü temsil eden tek partiyiz" diyen Erbakan, "Milli görüş, milletimizin inancı, kimliği ve şuurudur" şeklinde konuştu. Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Milli görüş Türkiye'nin ve insanlığın kurtuluşunun tek çaresidir. Milli görüşsüz insanlığın kurtulması mümkün değildir. Türkiye'de halen 60 kadar parti var. Bunlar temelde hepsiyle birbirinden aynıdır. Çünkü hepsi işbirlikçi ve taklitçidir. Temel esaslardan sapıldığı taktirde 61. parti olur ve hiç oluruz.

DEĞİŞELİM SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu sebepten dolayı milyonluk bir camiada zaman zaman bazı kişilerde sapmalar olabilir. Kendimizi düzeltmemiz bu hataları ortadan kaldırmamız temel vazifemizdir. Bu sebepten dolayı camiamızın içinde son zamanlarda 'Söylemlerimizi değiştirelim, eskiden oyumuz azdı şimdi çoğaldı, bunları bırakalım tabanımızı değiştirelim' şeklinde sözler ortaya çıktı. Bizim davamız haktır. Ve davamızın esasları değişmez. İşte bu sebepten dolayı bu büyük kongre milli görüş esaslarını muhafaza etmek için önemlidir.

YANLIŞ YOLA SAPTILAR

40 yıldan sonra milyonluk camianın içerisinde bazı kardeşlerimizin dış etkenlerin tesiri altında kalarak başka partilere benzemeyi marifet zannederek yanılgıyla, yanlış yollara sapmaya yönelmiş olduklarını görüyoruz. Bu sapmanın daha henüz yolun başındayken düzeltilmesi lazım. Zaman geçtikçe düzeltilmesi zor olur. Bir takım ayrılıkçı hareketler görülmektedir. Bunun düzeltilmesi lazım."

KONGRE YAPILMAMALIYDI

İstişarenin önemine vurgu yapan milli görüş lideri Erbakan "Hepimiz kurallara itaat etmeliyiz" dedi. Erbakan, "Kongre yapılmasın dendi ancak yapıldı ve zarar gördü. Tavsiyelere dikkat edilmedi. Beraber hazırlanan liste gitmiş bambaşka bir liste gelmişti. Bu da zarar getirdi" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler