Erdoğan: Gerekirse Sincar'a gideceğiz, gereğini yapacağız

Erdoğan: Gerekirse Sincar'a gideceğiz, gereğini yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini elebaşıları başta olmak üzere tüm teröristlere ödeteceğiz. Gerekirse Sincar'a gideceğiz, gereğini yapacağız." dedi.

ZONGULDAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen Zonguldak mitinginde konuşma yaptı.

"Biz şehitleriyle yaşayan, şehitlerini baş tacı eden bir milletiz"

Zonguldak'ın şehitler diyarı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Zonguldaklı aslanlar dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklali ve istikbali için hep en ön safta yer almışlardır. Zonguldak'ın Mehmetçikleri sınırlarımız içinde ve dışında eli kanlı canilere göz açtırmıyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası için canlarını feda eden tüm yiğitlere Yüce Mevladan rahmet diliyorum. Biz şehitleriyle yaşayan, şehitlerini baş tacı eden bir milletiz. Biz şehitlerinin ölmediğine inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz, peygamberlikten sonra en yüce makamı şehitlik olarak gören bir inancın mensuplarıyız." diye konuştu. 

Kuran-ı Kerim'den "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, siz bilemezsiniz" ayetini okuyan Erdoğan, "Allah bize de ebedi alemde onlarla haşır neşir olmayı nasip etsin." temennisinde bulundu. 

İstiklal Marşı'ndan "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizlerini okuyan Erdoğan, kendilerinin yola böyle koyulduğunu anlattı. 

"Oradan icazet almanın bir anlamı yok"

İstiklal destanlarının böyle yazıldığını ifade eden Erdoğan, "İstiklal marşı böyle yazıldı. Öyle afedersiniz, Edirne'deki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkanlardan olmadık, olmayacağız. Bay Muharrem ziyarete oradan başlıyor, türbe ziyaret ediyor. Vah zavallı vah. Sen Edirne'deki bu teröristi ziyaret edeceğine gel milletten helallik al. Oradan icazet almanın bir anlamı yok, sana bir şey de kazandırmaz. Sen zaten Bay Kemal'den icazeti zor aldın, bir de oraya gidiyorsun. Ne işin var orada, millete gel, millete. Biz asla şehitlerimize mahcup olacak bir şey yapmadık. Şehitlerimizin emanetlerine gözümüz gibi bakarak, her türlü ihtiyaçlarını görmenin, gidermenin gayreti içinde olduk." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Bu millet sana haddini bildirecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinginde yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütüne ne ülke içinde ne de hudutlar dışında asla nefes aldırmayacaklarını söyledi.

Son iki yılda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terör örgütünün belini kırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Sadece Afrin operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 497, Kuzey Irak'ta 446, yurt içinde 443 bu son aylarda. Peki Sayın İnce, bütün bu operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin Komutanımıza 'senin apoletlerini sökeceğim' diyor. Benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran'da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya?" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, hukuk devleti. Türkiye'de yargı var sen önce bunu öğren." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Görüyorsunuz değil mi Türkiye'de kimler cumhurbaşkanı adayı oluyor. Şu CHP'ye bak, kimi aday yapmış. Zaten bu kendi Genel Başkanı'na ne diyor? 'Bir girdin seçilmedin, iki girdin seçilmedin, üç girdin seçilmedin, dört girdin seçilmedin, beş girdin, altı girdin seçilmedin, seçilmedin, seçilmedin...' diyor mu? Fakat Bay Kemal de herhalde ondan kurtulmak için onu buraya sürdü. Şimdi ben de diyorum ki sevgili milletim, gelin bunların topundan kurtulmak için 24 Haziran'da bunlara bir ders verelim." 

"Gerekirse Sincar'a gideceğiz, Sincar'da da gereğini yapacağız"

Ülkenin sınırları içinde ve dışında yüzlerce teröristi millet için tehdit olmaktan çıkardıklarını, terörü bu ülkenin gündeminden tamamen kaldırmakta kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir zamanlar olduğu gibi artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz, terör bize gelmeden biz onun kaynağına gidiyoruz. Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz, inlerine'. Girdik mi inlerine? Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Milletimin huzurunu bozamayacaklar, milletimi bölemeyecekler, ülkemizi bölemeyecekler. İnşallah terör bizi vurmadan, biz onları ininde vuruyoruz. 

Şu anda Suriye'de, Afrin'de, Cerablus'ta şimdi de Kuzey Irak'ta gerekirse Sincar'a gideceğiz. Sincar'da da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edinen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa hepsini de onların başına geçireceğiz. Afrin'den sonra diğer terör bataklıklarını da kurutmak için gereken adımları atmaya başladık. 34 yıldır bu milletin evlatlarını katletmenin bedelini, elebaşıları başta olmak üzere, tüm teröristlere ödeteceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacak."

"Kimi zaman bu hazımsızlıklarını alenen ifşa ediyorlar"

Terörle mücadele konusunda kararlılıklarının Kandil ve Pensilvanya'daki alçakların ve buradaki birilerinin uykusunu kaçırdığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, terörü ininde vurmasından en az teröristler kadar, içimizden bazıları da rahatsız oluyor. Devletin yurt içinde ve yurt dışında FETÖ'ye göz açtırmamasından, en az FETÖ'cüler kadar onların siyasetteki piyonları da şikayet ediyor. Bizim FETÖ'cüleri paketleyip yargıya teslim etmemizden en az o alçaklar kadar buradaki uzantılarının da ödü kopuyor. Kimi zaman bu hazımsızlıklarını alenen ifşa ediyorlar. Kimi zaman da FETÖ ve PKK ile ön safta mücadele eden isimlere saldırarak, örtülü bir operasyon sürdürüyorlar. Muhalefetin adayının yaptıkları işte bunun en açık örneğidir."

"Ben onun da paşasıyım, şu anda hepsinin paşasıyım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dikkat edin, birkaç gündür muhalefetin adayı çıkmış, az önce söyledim, bu paşamıza hakaret ediyor. Kim bu paşamız? Kendisiyle Malatya'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun organize ettiği bir iftarda beraber büyükçe bir masada oturduk. 'Benim masama nasıl otururmuş, benim konuşmamı nasıl alkışlarmış?' Ya senin haddine mi? 

Ben onun da paşasıyım, Anayasa'ya göre ben şu anda hepsinin paşasıyım. Ama bu cahil bunu da bilmiyor ki ve onun komutanıyım. Bu konuşmamda takdir edilecek yeri alkışlamıştır, senin haddine mi? Sen kimsin, haddini bil. Seçim kampanyası için bula bula 'apolet sökme' vaadini bulmuş. Genel Başkanı'nın izinden giden bu şahıs, sadece miting meydanlarında Türk ordusunun şerefli komutanlarına dil uzatıyor, aynı zamanda bölücü örgütün siyasi uzantılarına da çiçek atıyor. Siz zaten değil miydiniz, Ankara'dan İstanbul'a bu terör örgütünün desteklediği kişilerle, terör örgütünün mensuplarıyla yürüyüşe giren. Bunlar bu."

"Terör operasyonlarımızı anamuhalefete rağmen yaptık"

Gözü Pensilvanya'da, kulağı Amerika'da, gönlü Kandil'de olanların bu ülkeye hiçbir faydasının olmayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bunlara kalsa Afrin'de bayrağımız yerine hala bölücü örgütün paçavraları dalgalanıyordu. Hepsini söktük, hepsini indirdik, yerine şanlı bayrağımızı diktik, ay yıldızlı bayrağımızı diktik. Bunlara kalsa DEAŞ'lı caniler sınırımızın öte tarafında cirit atıyordu. Bunlara kalsa FETÖ halen milletimizin iliğini sömürüyordu. Bunlara kalsa ülkemizin dört bir yanında halen bombalar patlıyordu. Açık söylüyorum, biz tüm başarılı terör operasyonlarımızı ana muhalefete rağmen yaptık, CHP'ye rağmen yaptık, Bay Kemal'e rağmen yaptık, Bay Muharrem'e rağmen yaptık. İnandık, azmettik, dedik ki 'Biz bunlara kulak asamayız'. Afrin'i muhalefete, ana muhalefete rağmen aldık, FETÖ'yü devletimizden ana muhalefete rağmen temizledik, hala temizliyoruz. Bazıları çok fazla diyor. Yok daha var, daha çok temizlenmesi gereken var."

Cerablus'u, El Bab'ı ana muhalefete rağmen DEAŞ'tan kurtardıklarını söyleyen Erdoğan, "Diğer terör örgütlerine vurulan darbeleri yine bunlara rağmen indirdik. İstanbul başta olmak üzere şehirlerimize dadanan mezhep kışkırtıcısı terör örgütlerinin başını ana muhalefete rağmen temizledik." dedi. 

"Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 1000 kişi alınacak"

Zonguldak'ta çiftçilere 400 trilyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal, Bay Muharrem haberin var mı" diye sordu.

Erdoğan, son 16 yılda İŞKUR tarafından 35 bin Zonguldaklının işe yerleştirildiğini belirterek, "İnşallah bu yıl sonuna kadar TTK'ya bin kişi alacağız. Önümüzdeki yıl da buna 500 ilavemiz olacak, toplamda bin 500" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler