F-16'lara Suriye tacizi

F-16'lara Suriye tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye füze sistemlerinin devriye görevi yapan F-16'ları taciz ettiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada,...

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye füze sistemlerinin devriye görevi yapan F-16'ları taciz ettiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ?Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçaklarımız Hatay üzerinde iken, Suriye?de konuşlu S-60 uçaksavar füze sistemi ile SA-2 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, dört dakika 25 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ?Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçaklarımız Hatay üzerinde iken, Suriye?de konuşlu S-60 uçaksavar füze sistemi ile SA-2 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, dört dakika 25 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir" denildi.

ASKERİ UNSURLARA TACİZ ATEŞİ

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de askeri unsurlara bölücü terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi açıldığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari'de bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Meskan Tepe Üs Bölgesinde bulunan askeri unsurlara, Biksi Makineli Tüfek ile 15-20 atım taciz ateşi açıldığı belirtilerek, açılan taciz ateşine, Üs Bölgesinde bulunan unsurlar tarafından, ateş edilerek karşılık verildiği kaydedildi.
BÖLÜCÜ ÖRGÜT OSMANİYE'DE 6 KİŞİ REHİN ALDI
Silahlı dört bölücü terör örgütü mensubunun, Osmaniye İl Merkezi Karataş köyü Kayaaltı Tepe mevkiinde, odun kesme maksadı ile araziye giden yedi vatandaşı durdurarak altı vatandaşı rehin aldığı ifade edilerek "Bir vatandaşa erzak listesi vererek, erzakların aynı bölgeye getirilmesini istemiştir. Vatandaşın, erzakları aynı gün saat 16.00 sıralarında, Kayaaltı Tepe mevkiinde teslim etmesini müteakip, bölücü terör örgütü mensuplarınca kendisine 1.300 TL verilerek, rehin alınan vatandaşlar serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adlî tahkikata başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.
BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU TESLİM OLDU
Açıklamada, bir bölücü terör örgütü mensubunun, Hakkâri / Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Geçimli Jandarma Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler