FETÖ sanığı avukatın yargılanmasına başlandı

FETÖ sanığı avukatın yargılanmasına başlandı

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan tutuksuz avukat sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuksuz avukat sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya sanık M.D. ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını veren sanık M.D, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini ve mahkemeye bu konudaki dilekçesini sunduğunu belirtti.

ByLock programını yüklediğini ve kullandığını dile getiren M.D, şöyle devam etti:

"Sohbet toplantılarının nerede olacağını öğrenmek için ByLock'u indirdim. Bu program üzerinden çok az sayıda görüşmem vardır. Kendi evimde hiçbir zaman sohbet toplantısı organize etmedim. Bu yapının evlerinde kaldım. Fakat bu evlerde hiçbir sorumluluk almadım.

Örgüt üyeleri kod isim kullanıyordu. Hukuk fakültesinden mezun olunca bu örgüt çalışma evlerine çağırıyordu. Katıldığım sohbet toplantılarında tamamen siyaset konuşuluyordu. Ben de katılmamaya başladım. Beraatimi talep ediyorum."

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın ByLock kullanıcısı olduğu nazara alınarak cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de eksik hususların giderilmesi ve sanık M.D'nin esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler