FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

  - Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan:- "FETÖ/PDY terör örgütü ile organik bağı bulunmayan, bu yapıyla ilgisi bulunmayan kamu çalışanları,...

 

 

- Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan:

- "FETÖ/PDY terör örgütü ile organik bağı bulunmayan, bu yapıyla ilgisi bulunmayan kamu çalışanları, sanayici, iş adamları ve diğer vatandaşlarımızın endişe etmesine, kaygılanmalarına gerek yoktur"

- "Soruşturmadaki yegane amacımız, örgütün kamuya sızan elemanlarının tespit edilerek ayıklanması ve bu kişilerle ilgili yargısal sürecin işletilmesidir"

 

ADANA (AA) - Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin, örgütle ilgisi bulunmayanların kaygılanmasına gerek olmadığını belirterek, "Soruşturmadaki yegane amacımız, örgütün kamuya sızan elemanlarının tespit edilerek ayıklanması ve bu kişilerle ilgili yargısal sürecin işletilmesidir." ifadesini kullandı.

 

Yeldan, yaptığı yazılı açıklamada, kentte yürütülen soruşturma hakkında bilgi vererek, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

 

Kamuya sızan FETÖ mensubu kişilerin tespiti ve eylemlerinin ortaya çıkartılmasının amaçlandığını vurgulayan Yeldan, şöyle devam etti:

 

"Adana'da, bu örgütün asker içindeki yapılanması, bunun sivil ayağı, 'il imamları', 'abileri' diye adlandırılan çatısı önemli ölçüde tespit edilmiştir. Toplanan ve ele geçirilen delillerle birlikte soruşturma bu yönde genişletilerek devam etmektedir. FETÖ/PDY terör örgütü ile organik bağı bulunmayan, bu yapıyla ilgisi bulunmayan kamu çalışanları, sanayici, iş adamları ve diğer vatandaşlarımızın endişe etmesine, kaygılanmalarına gerek yoktur. Soruşturmadaki yegane amacımız, örgütün kamuya sızan elemanlarının tespit edilerek ayıklanması ve bu kişilerle ilgili yargısal sürecin işletilmesidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler