Gelin ve damatlar kara kara düşünüyor!

Gelin ve damatlar kara kara düşünüyor!

Altının, son aylarda rekor üstüne rekor kırarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması, düğün hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye...

Altının, son aylarda rekor üstüne rekor kırarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması, düğün hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye başladı.


ADANA - Anadolu?daki geleneklere göre geline takılan ve 60 gram gerdanlık ile bir çift küpeden oluşan 22 ayar bir setin maliyeti son 2 ayda 3 bin 200 liradan 4 bin liraya çıktı.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takının, Anadolu?da düğün geleneğinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

Dünya evine girme hazırlığı yapan çiftler, Anadolu?da "olmazsa olmaz" adetlerden biri olan altının fiyatının son aylarda artmasıyla, belirledikleri düğün bütçelerini tutturamadıklarını belirten Başman, "Altın fiyatlarındaki artış düğün hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürüyor. Özellikle, damat adayları, son dönemde artan altın fiyatları karşısında hayal kırıklığı yaşadı" dedi.

Altının düğünlerin en önemli girdi kalemlerinden birini oluşturduğunu anlatan Başman, şöyle konuştu:

"Anadolu?daki geleneklere göre geline takılan ve 60 gram gerdanlık ile bir çift küpeden oluşan 22 ayar bir setin maliyeti son 2 ayda 3 bin 200 liradan 4 bin liraya çıktı. Sözden düğüne kadar adetlere göre takılması gereken setin yanı sıra bir çift alyans, tek taş altın yüzük, her biri 25 gram ağırlığında en az bir çift küpe takılmalı. Bu durumda adetlerin yerine getirilmesi durumunda alınması gereken takıların toplam maliyeti 10 bin liraya ulaştı."


"EVLİLİK KREDİSİ VERİLMELİ"
Başman, bu durum karşısında gençlerin, kendilerini oldukça çok zorlayan bu gelenekten bir çıkış yolu aradıklarını ifade ederek, "Ancak büyüklerinin ısrarları karşısında gelenekleri yerine getirmekten başka yolları kalmıyor" dedi.

Başman, özellikle kız tarafının fazla miktarda altın alınmasını istediğini ifade ederek, "Bu durum karşısında damat adayları çok zor durumda kalıyor. Çiftler, gelenekleri yerine getirebilmek için gramdan fedakarlık yapıyorlar" diye konuştu.
Başman, devletin dünya evine girmek isteyenlere sahip çıkarak evlilik kredisi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler