Gençlere “Hedef Belirleme”

Gençlere “Hedef Belirleme”

02 Aralık 2017 Cumartesi günü Mersin Mut İlçesinde Volkan Eğitim Kurumları davetlisi olarak Mut’lularla buluştu.

Bu kapsam da Gençlere “Hedef Belirleme”. Ebeveynlere “Anne ve Babalar Çocuklarınızın Geleceği Sizin Ellerinizde” son olarak da öğretmenlere yönelik olarak “Öğretmenin Sınırı Yok” adlı üç seminer gerçekleştirdi. Eğitimci-Yazar Aile Eğitimi Uzmanı – Uzman Psikolojik Danışman Sait ÖZDEMİR, Sunumlarında, her şeyin hızla değiştiği ve yetişen her yeni kuşakla birlikte onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentilerin arttığı bir dönemde, aile içi sağlıklı ilişki kurmanın önemli olduğunu konusuna değindi. Ebeveynlerden çocuklarına her zaman güvenmelerini ve değer vermesi söyledi, “Çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını beklemeyin” dedi. Seminerde aile içinde yaşanan iletişim sorunları ve çocukların yetişmesinde ailenin önemi anlatıldı. Çocuğunuzu adam yerine koyun. Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük armağanın; güler yüzlü, sakin, güven dolu, hayata ve ailesine minnet duygusuyla bakan bir anne-baba olmak olduğunu ifade etti. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur. Eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Çocuğunuzun sizinle paylaşmak istediği onun için çok önemli olan duyguları olayları size anlatmasına paylaşmasına izin verin. Çocuğunuzla iletişim kurun ve onu dinleyin, ani tepkiler vermeyin. Bizler toplum olarak, çocuğu gerçek anlamda adam yerine koymadan adam olmasını bekleriz. Çocuğunuzu adam yerine koyun” diye konuştu.
Çocuklarınıza zaman ayırın ilgilenin“Sevgi aile arasında en önemli bağdır. Sevdiğiniz şeye saygınız olacak ve seviyorsanız söyleyeceksiniz”. Ailede çocuklara ayırdığınız zaman çok önemlidir. Çocuklarınızın neye ihtiyacı olduğunu bir anne baba olarak çok iyi bileceksiniz. Çocuklar en çok anne ve babasına güvenir. Onlara nasıl yaklaşırsanız, onlardan da öyle tepki alırsınız.

Mut’luların yoğun ilgi gösterdiği seminere Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ ve eşi birlikte katıldı.
Söyleşi sonunda Volkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci-Yazar Aile Eğitimi Uzmanı – Uzman Psikolojik Danışman Sait ÖZDEMİR,’e çiçek vererek, teşekkür ett

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler