Gerçek itiraf edildi?

Gerçek itiraf edildi?

Genelkurmay ve Jandarma'nın ısrarla reddettiği JİTEM'in varlığı bir kez daha kanıtlandı.Tuğgeneral Mehmet Eldem'e ait olduğu iddia edilen ses kaydına...

Genelkurmay ve Jandarma'nın ısrarla reddettiği JİTEM'in varlığı bir kez daha kanıtlandı.

Tuğgeneral Mehmet Eldem'e ait olduğu iddia edilen ses kaydına göre JİTEM arşivlerinde 'kozmik oda'daki belgelerden daha özel bilgiler var.

Faili meçhul cinayetlerde adı sık sık geçen JİTEM yeniden gündemde. Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Eldem'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında müthiş itiraflar yer alıyor. Tuğgeneral Eldem, TSK inkar etse de JİTEM'in resmi olarak var olduğunu söylüyor.  JİTEM arşivlerinin 'kozmik oda' olarak  bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki belgelerden daha özel bilgiler içerdiğinin de altını çiziyor. Ayrıca JİTEM'in bir çok kişiyi fişlediğini dile getiriyor.

GÖREV DIŞI İŞLER YAPIYOR

Bir internet sitesinde yayınlanan ses kaydında şu ifadeler yer alıyor: "Resmi olarak kurulan JİTEM diye bir Jandarma İstihbarat Teşkilatı vardı. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri alenen inkar etti. Bizim böyle bir teşkilatımız yok diye. Var! Resmi olarak kurulmuş emir verilmiş de kurulmuş. Komutanı, başkanı var. Havkomda (Hava Kuvvetleri) yapılaşması var. Türk Silahlı Kuvvetleri bunu gördü ve bizde böyle bir teşkilat yok diye inkar etti. Ama bilmeyen yok böyle bir teşkilat var. Bunun görevleri içerisinde olmayan şeyler de yapıyor bazen. İstihbarat çalışması da yapıyor. Jandarmanın istihbarat şubelerine girseler neler bulurlar acaba?"

TSK BELGELERE RAĞMEN REDDETMİŞTİ

Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı, JİTEM'in varlığını ısrarla reddetti. Son olarak faili meçhul cinayetler davasına gönderdikleri yazıda "JİTEM  adında herhangi bir birim mevcut değildir'' görüşünü savundular. Ancak belgeler ve şahitler tam aksini ortaya koydu. İtirafçı Abdülkadir Aygan,  JİTEM'den maaş aldığını gösteren bordroları yayımladı.  Dönemin Jandarma Asayiş Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen, "JİTEM denilen insanlar da subay. Subay, yemek yediği yere ihanet edebilir mi?" diyerek yapılanmayı kabul etti. Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi\'ne gönderdiği  ifadesinde, JİTEM'i üst düzey komutanların bilgisi doğrultusunda kendisinin kurduğunu açıkladı. Ergenekon'un tutuklu sanığı Veli Küçük de "Ben Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı'nı kurdum. Bu birim halk arasında JİTEM olarak bilinir" dedi.

YENİ BİR MAHKEME ŞART

Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu:

JİTEM yoktur demek başını kuma gömmektir. Personel Kanunu'na tabi bu insanlar yasa dışı işlere bulaştı, kendi menfaatleri için suç işledi.

Bu kadar çok delili, faili meçhulleri görüp de inkar etmenin anlamı yok. Akıllı bir hukuk devleti, 'tarihte böyle bir şey yaptım' der ve tedaviyi koyabilecek cesur bir mahkemeyi kübra oluşturur.

'VAR' DEMEKTEN YORULDUM

Emekli Jandarma İstihbarat Subayı Hüseyin Oğuz:

JİTEM'in var olduğunu söylemekten yoruldum. Bu yapının inkar edilmesinin bir anlamı yok. Fatura çok ağır olduğu için yok denebilir. Çünkü içerisinde subaylar, itirafçılar ve karanlık ilişkiler vardı. Ben bile onlardan çekiniyordum.

FIRAT ÖTESİ ERGENEKON

Emekli Jandarma İstihbarat Binbaşı Kemal Şahin:

JİTEM, kanunla kurulmuş Jandarma İstihbarat Teşkilatı'nın yasadışı emirle kurulan ilk adıdır. Bunlar hesap vermekten kaçıyor ve korkuyorlar. Fırat ötesi Ergenekon'un ilişkileri JİTEM'in aydınlanmasıyla ortaya çıkacak. Aynı Ergenekon gibi onun da üzerine gidilmeli. İnkar edilmesinin bir anlamı yok. Zira inkar edenlere itibar edilmiyor.

HABER: Serbest ÖZDEN / İSTANBUL - BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler