Gülen'den 'karanlık odaklar' uyarısı ??

Gülen'den 'karanlık odaklar' uyarısı ??

Fethullah Gülen, terör saldırıları ardından yayınladığı taziye mesajında saldırıların Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmak isteyen...

Fethullah Gülen, terör saldırıları ardından yayınladığı taziye mesajında saldırıların Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmak isteyen 'karanlık odaklar' tarafından sahneye konduğunu savundu.

Fethullah Gülen Hocaefendi, son dönemde meydana gelen terör saldırıların ardından bir taziye mesajı yayınladı. Söz konusu saldırıların Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmak için 'karanlık odaklar' tarafından sahneye konulduğunu aktaran Gülen, kirli planların amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Fethullah Gülen, terör saldırılarının 'göstere göstere' yapıldığına dikkat çekerek, 'karanlık oyunların bir yenisinin daha sahneye konulduğunun' unutulmaması gerektiğini vurguladı. Gülen, "Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir." dedi.

Gülen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde birbiri ardına meydana gelen terör olaylarında şehit düşen veya yaralanan vatan evladının haberleri bir kere daha hepimizin yüreğini yakmaktadır. Öncelikle, başta şehit ve gazilerimizin kederli aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer Emniyet güçlerinin mensuplarına ve bütün milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi arz ederim. Göstere göstere yapılan terör saldırıları, daha önce defalarca görülen karanlık oyunların bir yenisinin sahneye konulmasından ibarettir. Bütün bir toplumun içini acıtan terör, beslendiği kaynaklarla aslında geleceğimizi karartmayı, ülkemizi demokrasiden ve insan haklarından uzaklaştırmayı hedeflemektedir. Dün olduğu gibi bugün de, ülkemiz ne zaman insan hakları, gelişmiş bir demokrasi ve çağdaş hukuk prensipleri açısından dünya standartlarına ulaşmak için adım atsa, şer odakları da hemen atağa geçip koca bir halk üzerinde kanlı oyunlarını devreye sokmaktadırlar.

Son günlerde meydana gelen karanlık olayların hepimizi üzdüğü ve endişeye sevkettiği bir gerçek olsa da, buna karşı ortaya konacak çözüm önerilerinin, bu karanlık olayları planlayanların amaçlarına hizmet etmeyecek şekilde olması zaruridir. Terörden olduğu kadar, darbelerden ve olağanüstü hallerden de canı çok yanan insanımız, hâinlere en güzel cevabı sağduyu, dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla verecektir. Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir. Parti, mezhep ve etnik kimlik ayırımı yapmadan teröre karşı ortak tavır almak; şer odaklarına boyun eğilmeyeceğini birlik ve beraberlik tablosuyla ortaya koymaktır. İster demokratik açılım ister kardeşlik projesi, adı ne olursa olsun, insanımızın birlik, beraberlik ve sulh atmosferinde yaşaması ve demokrasimizin maneviyata da açık en üst çizgiye çıkarılmasına sağduyu ile katkıda bulunmaktır.

Bu vesileyle, kanlı ellerin saldırılarında ahirete yürüyenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; acılı ailelere ve bütün milletimize taziyetlerimi arz ediyorum. Milletimizin, metanetli ve vakur duruşuyla bu badireleri de atlatıp hak ettiği aydınlık günlere ulaşacağını ümit ediyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler