Hac sırası gelmeyenler yatağa düştü...

Hac sırası gelmeyenler yatağa düştü...

Şahin Coşkun, dört yıl önce emekli olduktan sonra her Müslüman gibi eşi Zeynep Hanım ile hac başvurusu yaptı.Bu yıl çekilen kuralarda ismi çıkmayan...

Şahin Coşkun, dört yıl önce emekli olduktan sonra her Müslüman gibi eşi Zeynep Hanım ile hac başvurusu yaptı.

Bu yıl çekilen kuralarda ismi çıkmayan Coşkun'un kutsal topraklara gitme hayalleri binlerce inanan gibi bir başka bahara kaldı.

2007'de bu ibadet için 10 bin lira ayıran Şahin Coşkun'un parası geçen süre içinde değer kaybetti. O şimdi önümüzdeki yıllar hacca gitme şansını bulsa bile bu kaynakla nasıl yapacağını düşünüyor.

Hac için başvuran 800 bin aday arasından 74 bininin ismi belirlendi. Bilgisayar ortamında yapılan kura çekiminde önceki yıllardan bekleyenlere öncelik tanındı. Ancak Şahin Coşkun gibi dört beş yıl önce hac başvurusunda bulunup bu şansı yakalamayan binlerce vatandaş kendilerine sıra gelecek günü bekliyor.

Coşkun, "Diyanet İşleri Başkanlığı yıllar öncesinde müracaat eden adaylara bir izin versin. Başkan Ali Bardakoğlu mümkünse hacca genç yaşta gidilmesini öneriyor. Ben 48 yaşında bu yola girdim. Yaşım 52 oldu, halen gidemedim. Sonucu duyunca neredeyse üzüntüden kalp krize geçirecektim. Yarım saat yerimden kalkamadım. Hâlbuki çevremde bu yıl başvuranlar gidiyor. Ben 16 kez kuraya girmişim. Bu ibadeti ne zaman yerine getireceğimi merak ediyorum. Eskiden ayırdığım 10 bin lira yetiyordu şimdi paramız pul oldu. Yazık değil mi?. Bu kul hakkına girmiyor mu?." dedi. Dört yıl önce eşi Özlem Ateş (63) ile hac müracaatında bulunan Mehmet Ateş de (63) benzeri bir sıkıntıdan şikâyetçi. Her yıl kayıt yenilediğini hatırlatan üç çocuk babası Ateş, "Bu yıl Adana'da 13 bin 600 kişi hac başvurusu yapmış. 16 kez kuraya girdiğim söyleniyor. Ben buna inanmıyorum. Kura sisteminin değişmesi lazım." diye konuştu.

Dört yıl önce kutsal topraklara gitmek için kayıt yapan 58 yaşındaki Hanım Pamuk da bir türlü kuradan çıkmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

İl Müftüsü İsmail Canbolat ise bu yıl 800 bin adayın hac başvurusunda bulunduğunu hatırlattı. Bu rakam içindeki 250 kişinin 4 yıldan bu yana beklediğini belirten Canbolat, şunları söyledi: "Bu yıl Türkiye'ye verilen kontenjan 74 bin. Bu hiç yeni başvuru yapılmasa bile dört yıldır bekleyen 250 bin kişinin üçte birlik kısmı demektir. 4 yıldır bekleyenler 16 kez kuraya giriyor. Katsayı sistemiyle bu mağduriyet giderilmeye çalışılıyor. Ama ancak bu kadar oluyor. Bilgisayar ortamında insan eli değmeden yapılan bu işlemlere rağmen adaya çıkmıyorsa yapacak bir şey kalmıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler