Hayati Koca: Açık Mektup

Hayati Koca: Açık Mektup

Biz büyük bir milletiz. Şu an, herhangi bir yerdeki ateşin, acının bizi yakması da ondandır. Her zorlukta olduğu gibi bu zorlukları da birlikte aşacağız. Yeter ki vicdanımız kurumasın!

Biz Büyük Bir Milletiz

Büyüklük kriz zamanlarında, zor zamanlarda belli olur. Akıl yürütme, fikir verme, çözüm önerisi sunma, kötülüğü önleme, yangına körükle gitmeyip söndürmek için elinden geleni yapma bir vicdan, irfan, hikmet, medeniyet işi ve gücüdür.

Bu topraklar engin bir medeniyet tasavvurunun yeşerdiği topraklardır. Bu topraklar “ Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı!” diyenlerin yurdudur. Bu topraklarda hiç kimse bir başkasının evine ateş atmaz, komşusu aç mı tok mu diye düşünür ve hiçbir zaman komşusuna gidip katliam yapmaz; ırkı, dini, mezhebi farklı diye ondan yüz çevirmez. Onun içindir ki asırlardır çeşitliliğimiz devam eder. Bilir ki her can, kendi canı kadar kıymetlidir. Bunun dışında bir düşünceye sahip olanlar kansızdır, soysuzdur, haindir, başka hesabı vardır. Asıl hesabın rûz-i mahşerde olacağına inananların zor zamanlarda birliği, beraberliği, dayanışmayı, kolaylaştırmayı elden bırakmaması lazımdır. Basit çıkar ilişkilerine; sanal dünyada, sosyal medyada şahsiyetsizliklerini ilan edenlere, ben daha haklıyım çığırtkanlıklarına, şahsi ikballeri için cümleyi küleye çevirenlere itibar edilmemelidir. Asıl itibar cümle mahlukatın rızasında ve duasındadır; bir karıncada, börtü böcekte, kuş yuvalarındaki yavrularda, yaprakların hışırtısındaki zikirde ve onu işitmededir.

Her verimli tarlada, toprakta ayrık otları olur. Siz emek vererek o ayrık otlarını kurutmak, temizlemek için mücadele etmezseniz gün gelir verimli toprakların hepsi ayrık otlarıyla dolar. Artık o topraklarda kıymetli ürün yerine hiçbir şeye faydası olmayan unsurlar barınır. Biz, buna müsade etmeyecek “ hayasız akınlara” göğsünü siper, gönlünü nefer edecek bir milletiz. Millet olmanın özü de budur: ortak duruş, duyuş, haysiyet, hassasiyet, basiret… Bunun dışındakiler zaten dışarıdadır; biz içimize bakmalıyız.

Biz büyük bir milletiz. Şu an, herhangi bir yerdeki ateşin, acının bizi yakması da ondandır. Her zorlukta olduğu gibi bu zorlukları da birlikte aşacağız. Yeter ki vicdanımız kurumasın!

yazının devamı..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler