HKÜ Karadeniz’de Seminerlerini Sürdürüyor

HKÜ Karadeniz’de Seminerlerini Sürdürüyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),Türkiye’nin dört bir yanında seminerlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerdeRize’de seminer yapan HKÜ, bu kez Trabzon’daseminer düzenleyerek üniversite adaylarına hitap etti.

Trabzon’da düzenlenen seminere HKÜ’den; Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Dr. Songül Kalyoncu ve konuşmacı olarak Doktor Öğretim Üyesi Klinik Psikolog Mehmet Dinç katıldı. Trabzon’dan; Vali Yücel Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile beraber çeşitli protokol üyeleri, öğretmenler ve üniversite adayı öğrenciler programa katıldı.

 

Program, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş ve Vali Yavuz’un, açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı. Konuşmaların ardından Dinç, "Sınav Kaygısı ve Motivasyonu” konulu seminerinde, üniversite adayı öğrencilere önemli konularda bilgiler ve tavsiyeler verdi.

 

“DAHA ÇOK BAHANESİ OLAN DEĞİL, YILMADAN ÇALIŞANLAR BAŞARACAKTIR”

Sınav motivasyonu ile ilgili açıklamalar yapan Dinç, salondaki öğrencilere moral depoladı.Dinç, seminerde şunları anlattı: “Hedefinize ulaşabilmeniz için iki önemli durum var birisi zaman, diğeri ise istediğiniz bir şeyi gerçekten istemek ve bunun için çalışmaktır. Zamanı verimli kullanmak çok önemli. Zaman kadar önemli olan bir şeyi gerçekten istemek ve bunu başarabilmek için planlar yapıp mücadele etmek de son derece önem arz etmektedir. Yakın zaman içinde sizleri önemli bir sınav beklemektedir.Eğer siz tüm bahanelerden arınarak sınavınıza adapte olur ve bu sınavı gerçekten kazanmayı isterseniz başaran sizler olacaksınız. Unutmayın ki daha çok bahanesi olan değil,yılmadan çalışanlar başaracaktır. Her tür bahane ve problemden sıyrılın, hedeflerinize odaklanın. Şunu da atlamamak gerekir, sınav çok önemli ama kesinlikle dünyanın sonu değil. Eğer sınavınız iyi geçmese bile, bu sizde asla hedefe ulaşmada engel oluşturmasın. Hedefe ulaşana kadar çalışmaktan vazgeçmeyin, olumsuz düşüncelerden, olumsuz kişilerden uzak durun ve başarıya odaklanın”.

 

“SEVEREK YAPACAĞINIZ MESLEĞİ TERCİH EDİNİZ”

Dinç, konuşmalarına şu ifadelerle devam etti: “Önemli olan gerçekten istediğiniz ve bir ömür sürdüreceğiniz mesleğinizi iyi belirlemek. Benim tavsiyem; bu üniversite iyidir, şu üniversite kötüdür gibi düşünceler yerine, hangi bölümü severek yaparım, hangi meslekte daha başarılı olurum gibi konularda düşünmek olmalıdır. Çünkü seçtiğiniz bölüm, hayatınızı dört yıl kadar etkileyecekken, seçtiğiniz mesleğiniz belki 40 yıl hayatınızı etkileyecektir. O yüzden buna dikkat etmeniz gerekir. Bir diğer önemli olay ise bir işi severek yapmanızdır. Hangi işi yapıyorsanız yapın, severek ve isteyerek yapın. Bu nedenle de severek yapacağınız mesleği tercih ediniz”.

 

Seminer sonrası, Songül Kalyoncu, TrabzonValisi Yücel Yavuzve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş hediye ve plaket taktim ederken, Vali Yavuz’da, Kalyoncu ve Dinç’e hediye takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler