İki ülkeyle daha vize kalktı

İki ülkeyle daha vize kalktı

 Dışişleri Bakanlığı, imzalanan ikili anlaşmalar sonrası Belarus ve Moldova ile vizenin kalktığını bildirdi.Dışişleri Bakanlığından yapılan...

 

Dışişleri Bakanlığı, imzalanan ikili anlaşmalar sonrası Belarus ve Moldova ile vizenin kalktığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ?Kasım 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan ve her iki ülke vatandaşlarının, pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 90 günlük vizesiz seyahat gerçekleştirebilmelerini öngören, ?Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma?, 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Sözkonusu Anlaşma?nın, Türkiye-Moldova işbirliğinin önemli bir simgesi olduğuna ve komşumuz olarak gördüğümüz, tarihten gelen güçlü bağlara sahip olduğumuz Moldova ile ilişkilerimizin siyasi, ekonomik, beşeri ve kültürel boyutlarına da katkıda bulunacağına inanıyoruz? denildi.

?29 Mart 2013 tarihinde Minsk?te imzalanan ve her iki ülke vatandaşlarının, pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 30 günlük vizesiz seyahat gerçekleştirebilmelerini öngören, ?Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Belarus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma?, 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir? denilen açıklamada, ?Sözkonusu Anlaşma?nın, Türkiye-Belarus ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunacak önemli bir adım olduğu değerlendirilmektedir. Son yıllarda karşılıklı üst düzey ziyaretlerle ivme kazanan siyasi ilişkilerimizin somut bir yansıması olan karşılıklı vize muafiyetinin, Belarus ile ilişkilerimizin ticari, beşeri ve kültürel boyutlarının gelişmesine de katkıda bulunacağına inanıyoruz? ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler