Iraklı kadın Türkiye'de sağlığına kavuştu

Iraklı kadın Türkiye'de sağlığına kavuştu

 Beynindeki tümör nedeniyle sol gözü görmeyen, vücudunun sağ tarafında uyuşukluk ve kuvvet azlığı yaşayan Iraklı Khaton Mohammed, Adana'da geçirdiği...

 

Beynindeki tümör nedeniyle sol gözü görmeyen, vücudunun sağ tarafında uyuşukluk ve kuvvet azlığı yaşayan Iraklı Khaton Mohammed, Adana'da geçirdiği ameliyatla tedavi edildi.

ADANA (AA) - Beynindeki tümör nedeniyle sol gözü görmeyen, vücudunun sağ tarafında uyuşukluk ve kuvvet azlığı problemi yaşayan, Iraklı Khaton Mohammed, Adana'da geçirdiği ameliyatla yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, evli ve 9 çocuk sahibi 63 yaşındaki Iraklı ev hanımı Khaton Mohammed, bir süre önce baş ağrıları ile sağ el ve ayaklarında kuvvetsizlik hissetmeye başladı. Kısa bir süre sonra sol gözünde görme yetisini ve koku alma duyusunu kaybeden Mohammed, Adana'daki hastaneye başvurdu.

 

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanları Prof. Dr. Sebahattin Hacıyakupoğlu ve Dr. Süha Kınalı tarafından tedavisi üstlenilen Mohammed'in yapılan tetkikler neticesinde beyninde göz sinirlerinin üzerinde iyi huylu büyük bir tümör olduğu tespit edildi.

Felç, dengesizlik, şuur, işitme kaybı, yutma güçlüğü gibi olumsuzluklara neden olabilen tümörün görme sinirlerinin üzerinde olması nedeniyle 10-15 yıl içinde büyüyerek Mohammed'in görmesine engel olduğu belirlendi.

Ameliyat sonrasında gören gözünü de kaybetme riski bulunan Mohammed, ailesinin de onayıyla ameliyat alındı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından yapılan muayenede sol gözü yeniden görmeye başlayan Mohammed ve ailesi büyük bir mutluluk yaşadı.

Görme dışında, baş ağrısı, yürüme güçlüğü, sağ tarafında uyuşukluk ve kuvvet azlığı gibi diğer şikayetleri de sona eren Mohammed, ameliyattan 5 gün sonra taburcu edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler