KADAUM, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Panel Düzenledi

KADAUM, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Panel Düzenledi

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla panel düzenlendi.

Mithat Özhan Amfisi’nde gerçekleştirilen panelin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Neslihan Boyan kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin dünyadaki en yaygın ve yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olduğunu hatırlatarak, “Biz güçlü olursak toplum güçlü olur; toplum güçlü olursa nesiller güvende olur” dedi.

KADAUM Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan “Çukurova Üniversitesi Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi Faaliyetleri” hakkında bilgilendirme yaparken, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Kamuran Yerden tarafından da “Gençlerle Şiddetsiz Gelecek” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

T.C. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden Polis Memuru Sevda Keser’in “KADES Uygulaması” hakkında bilgi verilmesinin ardından etkinlik, soruların yanıtlanması ve anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler