?Kalbini Sıcak, Sütünü Soğuk Tut? Projesi

?Kalbini Sıcak, Sütünü Soğuk Tut? Projesi

Karaisalı ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 13 köy süt toplama merkezi seçilerek her köye bir süt soğutma tankı yerleştirilecek.Karaisalı İlçe Gıda,...


Karaisalı ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 13 köy süt toplama merkezi seçilerek her köye bir süt soğutma tankı yerleştirilecek.

Karaisalı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında ?Kalbini Sıcak, Sütünü Soğuk Tut? projesi için protokol imzalandı. Burada konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karaisalı İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, projenin amacının sütün kalitesinin arttırılması, hijyen ve gıda güvenliğinin sağlanması olduğunu söyledi. Proje kapsamında yoğun olarak hayvancılıkla uğraşan 13 köyün süt toplama merkezi olarak belirlendiğini kaydeden Tunaz, ?Bu köylerimize 13 adet süt soğutma tankı yerleştirilecek, böylece bölgede teknolojik alt yapı güçlendirilerek, sütte kalite, hijyen ve gıda güvenliği sağlanacaktır. Ayrıca pazarlama imkanı kolaylaştırılarak, üreticilerimizin gelir seviyesinin yükseltilmesi ve yaşam standartlarının arttırılması hedeflenmektedir? dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Uzmanı Özge Eylem Karaca ise il genelinde 2. seçilen ?Kalbini Sıcak, Sütünü Soğuk Tut? projesinin konusunun çok iyi seçilmiş olduğunu belirterek, bu tür başarıların devamı dileğinde bulundu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler