Kardelen derneğinden ?çocuk aile ve din? konulu seminer

Kardelen derneğinden ?çocuk aile ve din? konulu seminer

Adıyaman?ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği tarafından çocuk, aile ve din konulu seminer düzenledi.Gölbaşı Belediyesi...


Adıyaman?ın Gölbaşı ilçesinde bulunan Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği tarafından çocuk, aile ve din konulu seminer düzenledi.

Gölbaşı Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Kardelen Derneği Kurucu Başkanı Ekrem Ekinci, dernek yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, ?Çocuk, Aile ve Din? konulu seminerinde, ?Bir çocuğa ders çalışma alışkanlığını, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak anne babasının sorumluluğundadır. Anne babasının elinde kitap görmeyen bir çocuk nasıl kitap okuyacak? Herkesin okumaya az çok zamanı vardır. Zamanım yok diyenlere inanmıyorum.

Üzülerek söylüyorum bazı anneler sabah Seda Sayan? ın programıyla güne başlıyor, öğlen üç dört tane izdivaç programı izleyip arkasından akşamleyin üç dizi film seyrederek gününü geçiriyor. Evde anne babası TV başından kalkmayan çocuklara camideki din görevlisi kardeşim Kuran?da bize anlatılan hayatı, Allah resulünün hayatını nasıl öğretecek? Çocuk Allah resulünün hayatında öğrendiklerini babasının hayatında görmemişse, o çocuğa Kuran ve sünnet merkezli bir hayat yaşamayı benim din görevlisi kardeşim nasıl öğretecek? Çocuğun eğitiminde öncelikle sorumluluk anne babasındadır.


Merhum Prof. Dr. İbrahim Canan?ın bir tespiti var. Diyor ki rahmetli hocamız; ben Kuranı baştan sona eğitim bakış açısıyla inceledim. Şunu gördüm ki Allah çocukların terbiye edilme sorumluluğunu önce ne camideki hocaya, ne de okuldaki öğretmene veriyor. Bu sorumluluğu önce anneye sonra babaya vermiş. Ama biz millet olarak ne hale gelmişiz ki, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılayıp okula göndermeyi annelik babalık olarak yeterli görüyoruz. Çocuk doğurmayı annelik, çocukların karnını doyurmayı babalık olarak yeterli görüyoruz. Asıl olan çocuğu eğitmek, terbiye etmektir. Çocuğun ilk ve en önemli hocası önce annesi, sonra babasıdır. Daha sonra o evdeki tüm büyüklerdir. Elbette hocanın ve öğretmenin de sorumlulukları vardır. Ama önce anne babanın sorumlulukları ve çocuklarına örnek olma mecburiyetleri vardır. Biz millet olarak evimizde yapmış olduğumuz hataların bedelini çok ağır ödüyoruz? dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler