Kellesi alınacaklar listesi

Kellesi alınacaklar listesi

 İbrahim KaragülÖnce kellesi alınacak kişileri belirle. Ya da o kişi bir takım 'merkezler' tarafından sana iletilmiş olsun.Sonra bir ihbar mektubu...

 

İbrahim Karagül


Önce kellesi alınacak kişileri belirle. Ya da o kişi bir takım 'merkezler' tarafından sana iletilmiş olsun.

Sonra bir ihbar mektubu uydur.

Daha sonra bir örgüt icat et.

Devamında kellesi alınacak kişiyi bu örgütün yöneticisi ya da mensubu göster.

Mahkemeden örgüt var gerekçesiyle dinleme izni iste. Bir mahkeme itiraz ederse dinleme kararını başka bir mahkemeden çıkar. O da olmazsa başka bir isimle dinleme kararı aldır.

Ardından bu kişinin telefonlarını, internet iletişim adreslerini takibe al.

Yıllarca bütün konuşmalarını dinle. E-maillerini takip et. Kendisiyle konuşanları da takibe al.

Konuşmalardan bir kurgu yap, senaryo yaz. Montaj diyaloglar üret.

Kellesi alınacak kişiyi yıllarca içeri tıkacak, onu savunmasız bırakacak delilleri bu konuşmalardan üret. Dosyayı hazırla.

Ardından dosyayı kendine yakın savcılara ilet ve soruşturmayı açtır. Bu arada gözaltı kararları aldır ve evlere baskın yap.

Tabi bu arada işin kamuoyu tarafı, medya boyutu da var. Bir zamanlar George Bush yönetiminin kurduğu 'stratejik etki ofisi' benzeri merkezlere haberleri hazırlat. Kendine yakın gazete ve televizyonlara servis et.

Dosya nasıl titizlikle hazırlanıyorsa kamuoyu algısını da o derece titizlikle oluştur. Daha savcının bile eline geçmeyen dosya bir takım gazeteciler eliyle çarşaf çarşaf yayınlansın.

Müthiş bir düzenek. Müthiş bir organizasyon. Müthiş bir uygulama.

Türkiye'nin siyasi elitlerinden, sermaye çevrelerinden, medya mensuplarından, kamuoyu kanaatlerini belirleyen isimlere kadar hedefinde olan, engel gördüğün herkesi bu şekilde tasfiye et.

Devlet gücünün bu şekilde kötüye kullanılmasından, istismar edilmesinden, bireylerin devlet gücü karşısında böyle savunmasız bırakılmasından daha vahim ne olabilir?

Vatandaşının yaşam hakkını, kişisel hak ve özgürlüklerini garanti altına alma yükümlülüğü öncelikli olan, bunu sağlayamadığı an meşruiyeti sorgulanan bir devlet içinde, polisten yargıya kadar bir örgüt şeması içinde çalışanların devlet gücünü bu anlamda kullanması nasıl bir tehlike oluşturuyor, farkında mısınız?

Devlet iktidarını kötüye kullananlara karşı bireysel hak ve özgürlüklerin garantisi nerede aranabilir? Devletin dışında başka bir meşruiyet kaynağı olmadığına göre bireyler hangi güce sığınabilir?

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararını yazan Savcı Ekrem Aydın, çok ciddi bir tehlikeye işaret ediyor:

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İbrahim Karagül - Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler